Monica Macovei: Este bine ca oficialii CE să continue evaluările din cadrul MCV în cazul României

| 12 ian, 19:27

Europarlamentarul Monica Macovei susţine că este bine ca oficialii Comisiei Europene să continue evaluările din cadrul MCV în cazul României şi salută în acest sens declaraţia secretarului general adjunct al Comisiei Europene, Paraskevi Michou.

"Salut declaraţia doamnei Paraskevi Michou, secretarul general adjunct al Comisiei Europene, care a anunţat astăzi, la Bucureşti, că MCV nu va fi ridicat anul acesta. Este bine că oficialii Comisiei Europene vor să continue evaluările din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare", afirmă Monica Macovei, într-un comunicat transmis joi AGERPRES. 

Europarlamentarul susţine, totodată, că "Guvernul controlat de condamnatul Dragnea şi penalii din Parlament îşi doresc cu ardoare ridicarea MCV, pentru ca atacurile pe care le pregătesc în domeniul justiţiei şi anticorupţiei să nu mai fie monitorizate de Uniunea Europeană". 

"Încercările ministrului Iordache, specializat în lovituri date justiţiei şi anticorupţiei, ca în "marţea neagră", de a obţine ridicarea MCV în această vară au acelaşi scop: politicienii corupţi să blocheze anchetele DNA şi procesele din instanţă", afirmă Macovei. 

Ea îi aminteşte ministrului Justiţiei că "obiectivul de referinţă nr. 3 din MCV, pe care România trebuie să îl respecte, se referă la continuarea anchetelor profesioniste şi imparţiale în cazuri de corupţie la nivel înalt şi asigurarea stabilităţii legislative şi instituţionale a cadrului anticorupţie". 

"Aşa cum a stabilit Comisia Europeană în decembrie 2006, MCV va fi ridicat atunci când au fost atinse toate obiectivele de referinţă prevăzute în acesta. Or, la cum arată intenţiile Guvernului controlat de condamnatul Dragnea, MCV va fi cu atât mai necesar în următorii ani. Românii vor dreptate, justiţie eficientă şi egală pentru toţi, iar Guvernul controlat de condamnatul Dragnea a şi început să ne arate că dorinţele sale sunt altele", declară Monica Macovei.

Tag-uri: MCV, monica macovei
loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ