Moţiunea de cenzură a PNL – o colecţie de calomnii

| 13 mai, 2014

După câteva săptămâni bune în care liderii PNL au tot declarat că se pregătesc să depună celebra moţiune de cenzură pe care au anunţat-o aproape imediat după ruperea USL, marţi a venit în sfârşit momentul în care actul a fost depus la Parlament.

Textul, intitulat  "Opriţi Guvernul Ponta 3 - Guvernul corupţiei, demagogiei şi minciunii", aduce acuzații grave cabinetului condus de Victor Ponta, acuzându-l de corupţie, ipocrizie, atitudini împotriva justiţiei şi de folosirea resurselor bugetare în scop electoral.

Desigur, pentru cei care îşi amintesc istoria întregii moţiuni, această referire la acţiuni generale ale executivului nu are aproape nimic de-a face cu proiectul iniţial al liberalilor. Atunci când şi-au anunţat iniţial intenţia de a depune o moţiune de cenzură, liderii PNL au declarat că vor solicita căderea actualului executiv ca urmare a nerespectării angajamentelor legate de reducerea CAS-ului şi eliminarea impozitului pe profitul reinvestit. Între timp, executivul a dovedit că dorește să respecte aceste promisiuni, creând o schemă de deducere a impozitului pe profitul reinvestit și anunțând că dorește scăderea CAS de la 1 iulie. Ca urmare, liberalii și-au schimbat abordarea. Astfel, textul realizat de PNL s-a transformat într-o colecţie de acuzaţii politice gratuite, care în mare parte nu au nicio legătură cu o serie de politici pe care până mai ieri PNL-ul le susţinea ca parte a USL.

În schimb, acum, liberalii conduşi de acelaşi Crin Antonescu au preluat discursul practicat de Traian Băsescu şi PMP în legătură cu maniera coruptă în care România ar fi condusă de actuala majoritate şi de către un executiv care, chipurile, se află la mâna anumitor grupuri de interese interne sau externe. De exemplu, se vorbeşte despre modul în care premierul i-ar ajuta pe marii corupţi, fiind citat cazul lui Adrian Duicu.

Demersul poate părea ciudat din partea unui partid al cărui lider declara în iunie 2012, în timpul unui miting de susţinere pentru candidatul USL la şefia consiliului judeţean Mehedinţi că „ştiu, ştiu pe pielea mea ce înseamnă să fii calomniat, să fii defăimat, să se mintă împotriva ta, să se organizeze campanii de presă împotriva ta. Cînd şi-au dat seama că USL şi Duicu vor caştiga au dezlănţuit în presa pe care o mai pot plăti una din ultimele diversiuni. De aceea sunt alături de aliatul meu Adrian Duicu - USL.”

De asemenea şi momentul în care cei de la PNL au depus moţiunea este cât se poate de reprezentativ pentru miza reală a demersului, având în vedere că ne găsim într-o campanie electorală şi că românii vor fi chemaţi la urne. În realitate, demersul PNL nu reprezintă decât o manieră de a crea artificial o platformă electorală.

O moţiune de cenzură reprezintă un demers cât se poate din serios, din moment ce printr-un asemenea act se cere retragerea votului de învestitură pe care Parlamentul l-a dat unui Guvern. În schimb, textul depus marţi de cei de la PNL pare mai degrabă un atac politic ieftin, bazat exclusiv pe calomnie și demagogie pură.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 mai, 2014
Gheorghe Felicia
IOHANIS IN LOCUL LUI ANTONESCU
Este o variantă bună pentru a schimba, din timp, de a tăia, din timp, răul de la rădăcină. Antonescu a devenit o amenințare pentru noi, românii și ține să ne-o demonstreze ori de câte ori deschide gura. Este un bun orator? Păi, ce să spun, și eu pot fi un bun orator dacă aș avea ocazia, dar nu de genul acesta. Imi pare rău că am vârsta la care nu mai pot face nimic, pentru că nimeni nu ne mai bagă în seamă la această vârstă: - un alt motiv, sunt femeie-. Măcar cei tineri să deschidă ochii. Dar, oare, în tot PNL-ul nu există un om politic devotat, patriot, cu adevărat? Urez baftă oricărui PNL-ist care va veni la conducerea acestui partid, numai lui ANTONESCU - NU!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ