Motivare: Olguţa Vasilescu le-a zis magistraţilor că DNA nu o acuză că ar fi primit bani, ci că şi-a construit o imagine

| 04 apr, 17:45

Lia Olguţa Vasilescu a susţinut în instanţă că procurorii anticorupţie nu o acuză că ar fi primit bani, ci că şi-a construit o imagine, potrivit motivarii deciziei Tribunalului Bucureşti de respingere a cererii de arestare preventivă formulate de DNA în cazul primarului Craiovei.

Lia Olguta Vasilescu a mai afirmat ca nimeni nu a primit vreo suma de bani, iar denunturile impotriva ei sunt facute de persoane carora le-a refuzat solicitarile de acordare a unor avantaje. Ea a cerut totodata instantei sa tina cont, in analizarea propunerii de arestare preventiva, de faptul ca are in intretinere un copil minor, potrivit Agerpres.

La randul sau, unul dintre avocatii inculpatei a solicitat respingerea propunerii de arestare preventiva pe motiv ca este lovita de nulitate, intrucat a fost formulata de catre procurorul de caz cu incalcarea dispozitiilor legale cu privire la aflarea adevarului, la dreptul la un proces echitabil si la dreptul la aparare. Cu privire la temeinicia propunerii de arestare preventiva, avocatul a apreciat ca se impunea sa se enumere elementele de individualizare si probele minime care sa ateste, in mod rezonabil, suspiciunea savarsirii faptelor.

Instanta a apreciat ca este indeplinita numai una dintre conditiile pentru a se putea lua masura arestarii preventive a inculpatei, si anume ca probele administrate conduc la suspiciunea rezonabila ca aceasta ar fi savarsit infractiunile pentru care este cercetata si pentru care, potrivit textului de lege indicat, se poate dispune arestarea preventiva.

Judecatorul de drepturi si libertati a apreciat, insa, ca privarea de libertate a inculpatei nu este necesara pentru inlaturarea unei stari de pericol pentru ordinea publica pe care ar prezenta-o lasarea acesteia in libertate, nefiind astfel indeplinita cealalta conditie prevazuta cumulativ de lege pentru a se putea dispune arestarea preventiva.

Tribunalul Bucuresti a respins, pe 31 martie, cererea DNA de arestare preventiva a primarului Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, aceasta fiind plasata in arest la domiciliu pe o perioada de 30 de zile. Decizia nu este definitiva.

Lia Olguta Vasilescu a fost retinuta pe 30 martie de procurorii DNA sub acuzatiile de luare de mita (patru infractiuni), folosirea autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (trei infractiuni) si spalare de bani.

Procurorii anticoruptie au mai dispus punerea in miscare a actiunii penale si masura controlului judiciar pentru 60 de zile fata de Radu Cosmin Preda, administratorul public al Craiovei, pentru doua infractiuni de complicitate la luare de mita, si Elena Daniela Popescu, reprezentant al unei asociatii non-profit, pentru patru infractiuni de complicitate la luare de mita.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ