Motivarea instanţei: ADRIAN NĂSTASE a dat dovezi de îndreptare în penitenciar. A scris trei cărţi

| 19 sep, 2014

Tribunalul Ilfov susţine, în motivarea deciziei prin care a admis pe 21 august eliberarea condiţionată a fostului premier Adrian Năstase, că acesta a înţeles să se conformeze regulilor şi rigorilor detenţiei, dând dovezi de îndreptare.

'Se mai reţine că relevant în cauză este comportamentul actual al condamnatului, care a înţeles să se conformeze regulilor şi rigorilor detenţiei, dând dovezi de îndreptare, conform procesului verbal întocmit de către comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate şi al celorlalte înscrisuri administrate în cauză. (...) Cu privire la conduita condamnatului pe perioada detenţiei, conform caracterizării făcute de penitenciar, condamnatul a avut un comportament foarte bun, iar cu privire la reintegrarea socială tribunalul are certitudinea, văzând susţinerea de care s-a bucurat din partea familiei pe toată perioada detenţiei şi participarea intensă a acestuia la programele educaţionale, că acest lucru nu va reprezenta pentru condamnat nicio problemă pentru viitor', se arată în motivarea instanţei.

Judecătorii mai susţin că Adrian Năstase a avut un comportament foarte bun pe perioada detenţiei, a participat în mod constant la activităţile educative şi asistenţa psihosocială desfăşurate în penitenciar, 'implicându-se cu precădere în acţiuni de instruire şi influenţare pozitivă a celorlalte persoane private de libertate şi ca urmare a participării la activităţile de educaţie a obţinut un număr de 490 credite şi a fost recompensat de 8 ori'.

Magistraţii au mai reţinut că Adrian Năstase a publicat trei lucrări ştiinţifice, pentru care s-au considerat 105,49 zile executate din durata pedepsei, acumulând un număr total de 912 credite pe întreaga perioadă de detenţie. Totodată, fostul premier nu a fost sancţionat disciplinar.

Pe 21 august, Adrian Năstase a fost eliberat condiţionat din închisoare, în urma unei decizii a Tribunalului Ilfov.

El a fost condamnat pe 6 ianuarie 2014 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi trei ani pentru şantaj în dosarul 'Zambaccian'. De asemenea, el a fost condamnat pe 20 iunie 2012 la doi ani de închisoare în dosarul 'Trofeul calităţii', din care a efectuat opt luni de detenţie, fiind eliberat condiţionat.

La data de 24 iunie, Curtea de Apel Bucureşti a decis ca la cei patru ani de închisoare primiţi de fostul premier în dosarele 'Zambaccian' şi 'Trofeul calităţii' să se adauge şase luni ca spor de pedeapsă, astfel încât totalul se ridica la patru ani şi şase luni de închisoare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ