Motivul NEAŞTEPTAT pentru care mai multe produse cosmetice vor fi interzise

| 20 iun, 2014

Produsele pentru curățarea tenului vor fi interzise în Statele Unite, din cauza unuia dintre ingredientele sale.

În decembrie 2013, o lucrare publicată în "Marine Pollution Bulletin" trăgea un grav semnal de alarmă: Marile Lacuri sunt pur și simplu sufocate de plastic.

Ei bine, aflați că acest plastic reprezintă, de fapt, microparticulele atât de eficiente în curățarea porilor.

Lacul Michigan avea, la data realizării studiului, 17.000 de microparticule pe kilometru pătrat, iar Lacul Ontario 1.1 milioane.

Spălatul feței cu produse de tip peeling sau scrub face ca nu mai puțin de 330.000 de microparticule să ajungă în canalizare per fiecare sticlă consumată.

Aceste particule de plastic sunt mult prea mici pentru a fi oprite de filtre, așa că circulă împreună cu apa curată, ajungând într-un final în lacuri.

Partea cea mai tristă și îngrijorătoare este că microparticulele formează un înveliș pe fundul lacului, sufocând vegetația.

Mai mult decât atât, anumite vietăți le confundă cu mâncarea, le înghit și, cum nu le pot digera, acestea se depun în intestinele acestora și, într-un final, le provoacă moartea.

Din nefericire, plasticul în sine nu este singura problemă. Materialele plastice acționează precum un burete pentru poluanții precum uleiul de motor și pesticidele. Toate aceste toxine pot ajunge în organismul nostru odată cu consumul de pește, ceea ce ar putea avea efecte devastatoare asupra sănătății.

Din păcate, răul produs până acum este ireversibil. Deoarece microparticulele au aceeași dimensiune ca zooplanctonul, orice eforturi de a îndepărta plasticul ar devasta lacurile.

În momentul acesta, se încearcă interzicerea folosirii oricărui produs care conține microparticule, deși va fi o luptă grea, costisitoare și îndelungată cu companiile producătoare.

Pe de altă parte, din ce în ce mai multe companii anunță că, în anii următori, vor elimina definitiv microparticulele din produsele lor.

Dacă în prezent și tu folosești produse cu microparticule, poți proteja natura înlocuindu-le cu un remediu "din bătrâni": miere cu zahăr.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 iun, 2014
Mediga
Pana se va simti efectul masurilor de acum, nu stiu daca va fi deja prea tarziu...suntem constanti in a ne otravi singuri apa, aerul si pamantul. Inca odata reversul confortului ne da peste nas si ne otraveste in plus apa, care nu era nici pana acum, asa de curata cum ar fi trebuit...nicaieri pe glob. Mierea cu zahar nu este singurul remediu "din batrani" pentru curatarea prin exfoliere. Eu am folosit ani intregi malai pur si simplu...malai extra pentru fata si daca era nevoie, malai grisat pentru corp. Pentru dublu efect exfoliant si hidratant se poate folosi in amestec cu putin ulei de masline...dupa care se spala pielea normal. Sau in loc de malai se poate folosi gris pentru pe fata...eu prefer insa malaiul. Si pentru ca toate ingredientele sunt naturale sunt si biodegradabile...dar cel mai important, sunt cu mult mai ieftine si accesibile oricui.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ