Motivul pentru care femeile au o memorie mai bună ca bărbaţii

| 21 ian, 14:16

Un studiu recent, al cercetătorilor elveţieni, demonstrează că într-adevăr creierul femeilor şi al bărbaţilor funcţionează diferit în anumite situaţii.

Cercetarea realizată de experţii de la Universitatea din Basel poate explica de ce uneori femeile par să aibă o memorie mai bună ca bărbaţii.

Ele reacţionează mai intens la imaginile emoţionale, comparativ cu bărbaţii şi de aceea vor reţine mai bine experienţele care le-au marcat.

La studiu au participat 3.398 de voluntari. Femeile au fost mai impresionate de imaginile cu impact emoţional (mai ales de cele cu un conţinut negativ).

Activitatea creierul în timpul vizionării unor imagini emoţionale, cu conşinut negativ. Zonele roşii şi galbene indica regiunile mai active, iar verdele regiunile active doar la femei     (Foto: Universitatea Basel)

În cazul imaginilor neutre, cercetătorii nu au remarcat o diferenţă la percepţia lor în funcţie de gen.

Ulterior, femeile au putut să-şi amintească mai multe imagini, în cadrul unui test de memorie.

Apoi, în urma unei scanări la RMN, în cazul a 696 de volunatri au fost observate reacţiile neurologice în urma vizionării unor imagini negative, cu impact emoţional. În cazul femeilor, apărea o creştere a activităţii cerebrale în regiunile motorii.

Este dovada că, într-adevăr, femeile îşi exprimă mai direct emoţiile şi sunt mai sensibile în acest sens comparativ cu bărbaţii.

Sursa: Daily Mail

Tag-uri: barbati, creier, femei
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ