Motivul pentru care se amână demiterea lui Iordache: Nu mai sunt oameni în conducerea Ministerul Justiţiei

| 06 feb, 18:09

Premierul dă de înţeles că aşteaptă o demisie a ministrului Justiţiei, fără să o spună clar, însă. Întrebat dacă îl demite pe Florin Iordache, Sorin Grindeanu a declarat că după dezbaterile din Parlament pentru buget şi moţiunea de cenzură, "voi lua sau va lua o decizie". O explicaţie dată de premier este aceea că Florin Iordache ar fi ultimul ocupant al unui post de conducere în Ministerul Justiţiei, după ce secretarii de stat au fost retraşi sau au demisionat.

Sorin Grindeanu, premierul României: "Să treacă cele două zile în care să discutăm bugetul şi moţiunea de cenzură. Este normal ca (Florin Iordache - n.r.) să fie la aceste dezbateri. Urmând ca miercuri sau joi să ia sau să iau o decizie. La Ministerul Justiţiei este şi o situaţie aparte, posturile de secretari de stat sunt libere, dacă ar pleca ministrul s-ar vacanta toate posturile de conducere. Mi se pare normal să stea la dezbaterea pentru buget şi la moţiunea de cenzură, fiind unul dintre actorii evenimentelor din ultimele zile.

Noi duminică, în şedinţa de guvern, am avut două puncte pe ordinea de zi: abrogarea Ordonanţei 13 şi s-a revenit la starea iniţială, ca şi când acea ordonanţă nu a fost, deşi sunt articole declarate neconstituţionale. Am cerut Ministerului Justiţiei să dea drumul la o dezbatere. M-am referit strict la acele articole declarate neconstituţionale. La aceste lucruri m-am referit în şedinţa de Guvern. Tot ceea ce înseamnă modificările pe articole date de Curtea Constituţională, trebuie demarate discuţiile cât mai repede. Că o face Ministerul Justiţiei, că o face Parlamentul, că o face... Academia, aceste discuţii trebuie să înceapă. Nu pe altceva!"

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ