Motociclism viteză: Jorge Lorenzo - campion mondial, Valentino Rossi - vicecampion

| 08 noi, 16:39

Spaniolul Jorge Lorenzo, pe Yamaha, a cucerit, duminică, titlul de campion mondial la clasa-regină a motociclismului viteză, Moto-GP, câștigând Marele Premiu al Valenciei. Valentino Rossi, coleg de echipă de uzină al lui Lorenzo, a terminat doar pe locul 4, pierzând posibilitatea de a fi pentru a 10-a oară campion al lumii în ultima cursă a sezonului.

De fapt, victoria lui Jorge Lorenzo sau înfrângerea lui Rossi au avut 2 episoade: primul s-a consumat cu 2 săptămâni în urmă, la Marele Premiu al Malaeziei de la Sepang, unde Rossi l-a lovit în plină cursă cu piciorul pe spaniolul de la Honda Marc Marquez, fiind sancționat cu plecarea de pe ultimul loc al grilei de start în Spania, în ultima cursă. Al doilea episod, duminică, l-a încoronat pe Lorenzo cu laurii de campion mondial pentru a 3-a oară în carieră.

Pe circuitul "Roberto Tormo", lung de 4 kilometri, cu 14 viraje, 9 de stânga și 5 de dreapta, un traseu destul de tehnic, Jorge Lorenzo, plecat din pole-position, a condus impecabil, din start la sosire, cu un ritm de cursă impresionant, aproape toate tururile sub 1'31". Dar atenția majorității celor 110.130 spectatori a fost concentrată mai ales spre coada plutonului, unde Rossi a executat o cavalcadă de mare spectacol: a depășit 7 motociclete până la primul viraj, în 300 m, apoi a intrat în top 10 după 13 tururi, a forțat până pe locul 4 cu 15 tururi înainte de final, dar mai mult decât atât nu s-a putut, trebuind să se recunoască învins în clasamentul general.

Încurajați de fostul rege Juan Carlos pe grila de start, spaniolii au fost protagoniști la Valencia, ocupând primele 3 locuri ale podiumului: 1. Jorge Lorenzo (Yamaha); 2. Marc Marquez (Honda); 3. Dani Pedroza (Honda), toți în mai puțin de o secundă, în timp ce Rossi (Yamaha) a fost departe, pe 4, la peste 2 secunde.

În clasamentul general final al Moto-GP 2015, primul loc a fost ocupat de Jorge Lorenzo, care l-a depășit pe Valentino Rossi cu 5 puncte (330-325), locul 3 fiind ocupat de Marc Marquez.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 ian, 22:14
OffedRabe
does furosemide stop working
Of the 2030 admitted patients, 144 patients 7 were excluded because no blood glucose measurement was recorded during the hospital stay over the counter lasix at walmart

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ