MRU: Forțele de dreapta să trimită candidați comuni la europarlamentare în 2014

| 17 mai, 2013

Mihai Răzvan Ungureanu pledează pentru candidați comuni ai forțelor politice de dreapta la alegerile europarlamentare de la anul, liste care să nu includă însă „clientela de partid”.

„Cred că suntem în contratimp, cred că suntem cu un calendar foarte scurt în faţa noastră - să pregăteşti nişte candidaţi buni pentru europarlamentare, credibili, foarte europeni şi recunoscuţi naţional şi internaţional, într-un singur an, este dificil. Cred că pe o listă de europarlamentare, o listă naţională, nu ar trebui să-şi aibă locul clientela de partid. Nu micile trocuri din interiorul partidului ar trebui să fie recompensate cu un loc pe lista europarlamentarelor”, a declarat Mihai Răzvan Ungureanu, citat de Agerpres.

Liderul Forţei Civice susține că încearcă să-i facă să înţeleagă „pe cei care se simt în jumătatea de centru dreapta a spectrului politic românesc”, că este nevoie de o listă comună la alegerile europarlamentare, unde să se regăsească şi candidaţi susţinuţi de PDL sau de organizaţiile nonguvernamentale cu scop politic, cum ar fi Iniţiativa România Liberală sau Fundaţia Mişcarea Populară. „În urma acestui test o să putem susţine un candidat unic la alegerile prezidenţiale în aceeaşi formulă”, a subliniat Mihai Răzvan Ungureanu.

El se arată convins că rezultatele alegerilor din 2014 pot influența și alegerile parlamentarele din 2016. „Anul 2014 este din această perspectivă esenţial pentru victoria pe care o scontăm în 2016, când, în mod normal, forţele de dreapta ar trebui să aibă o voce unică - şi la alegerile locale, şi la alegerile generale din 2016. Cine îşi imaginează că 2014 este o paranteză se înşeală amarnic. Rezultatele anului 2014 garantează victoria din 2016”, a spus Ungureanu.

În privința stabilirii unui candidat al dreptei pentru alegerile prezidențiale, liderul Forţei Civice crede că acesta trebuie nominalizat în cursul acestui an. La anul, „va fi mult prea târziu şi neconvingător pentru exigenţele cetăţenilor care aşteaptă o alternativă, în mod real, o alternativă la ce înseamnă astăzi guvernarea USL şi, evident, rebalansarea politicii româneşti”.

Potrivit lui Ungureanu, decizia privind o eventuală candidatură a sa la preşedinţia României depinde de decizia internă a Alianţei pentru Dreptate şi Adevăr. „Vom vedea acest lucru, depinde foarte mult de decizia internă a partidelor care compun Alianţa pentru Dreptate şi Adevăr, ceea ce urmează să se întâmple din punct de vedere statutar în cadrul partidului Forţa Civică - vor fi alegeri primare la nivelul organizaţiilor noastre judeţene, altfel spus, orişice membru al partidului să candideze la funcţia, la poziţia de candidat. În urma deciziei politice pe care o vom lua ulterior, vom menţiona şi numele pe care Forţa Civică, apoi Alianţa pentru Dreptate şi Adevăr îl susţin pentru candidatura la prezidenţiale. Dar până atunci mai e un drum de făcut, avem un hop în faţă, înseamnă alegerile europarlamentare”, a declarat MRU.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 mai, 2013
alex
Care dreapta?
Acest mincator de fripturi KOBE,in romania cobe este cineva care cobeste continu.Adica spune prostii.Daca nu credeti ce spun,votati europarlamentarii dreptei MRU,adica Monica Macovei,Preda si alti vajnici aparatori al drepturilor Romaniei,care e terfelita peste tot.Sa nu o uitati pe EBA!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ