MRU: Starea de sărăcie economică şi socială în nordul judeţului Harghita e programată politic

| 09 aug, 2013

Liderul Forţei Civice, senatorul Mihai Răzvan Ungureanu, susţine că "starea de sărăcie economică şi socială în nordul judeţului Harghita este programată politic", în ideea ca locuitorii să fie mai uşor de manipulat, o astfel de gândire ducând, în opinia sa, la efecte "dezastruoase".

Fostul premier  Mihai Răzvan Ungureanu a declarat că dezvoltarea nordului judeţului Harghita a fost împiedicată voit de anumiţi reprezentanţi ai clasei politice actuale.  "Este limpede că starea de sărăcie economică şi socială în nordul judeţului Harghita este programată politic. Gândirea îngustă a unora dintre reprezentanţii clasei politice de astăzi, potrivit căreia sărăcia poate fi uşor manipulată, duce la efecte dezastruoase în plan economic, social şi demografic în regiuni precum nordul Harghitei", a declarat el.

În opinia lui Ungureanu, aleşii locali au curmat "voit" şansa locuitorilor la prosperitate, pe motive de ordin politic, aspect vizibil nu numai în nordul Harghitei, ci şi în alte zone din România.

"Asistăm, de fapt, la o aparentă incapacitate de absorbţie a fondurilor europene. Nu cred că acest lucru este real, cred că, din păcate, în mod voit, nordul judeţului Harghita este păstrat în afara oricărei şanse de prosperitate economică, iar acest lucru, replicat şi în alte zone ale României, dă dimensiunea exactă a incapacităţii administrative a unei părţi din clasa politică românescă şi, nu în ultimul rând, ne arată cât de îngust şi de meschin este calculul politic la nivelul aleşilor locali", a spus fostul premier.

Senatorul Mihai Răzvan Ungureanu a adăugat că efectele unor astfel de demersuri sunt dezatruoase, iar atitudinea politicienilor care uzează de ele se îndreaptă împotriva interesului naţional.

"O asemenea atitudine este, în mod limpede, îndreptată împotriva interesului naţional, debalansând economic zone întregi, păstrând în mod voit zone economice într-o stare de sărăcie accentuată şi continuă. Migraţia forţei de muncă se va întâmpla, se va accentua, se va ajunge la depopularea zonelor şi în felul acesta, practic, la anularea oricărei şanse de prosperitate", a continuat Ungureanu.

Potrivit acestuia, nu este posibil ca regiuni întregi din România, la fel ca nordul judeţului Harghita, să nu fie conectate prin infrastructură rutieră, prin infrastructură de transport, cu zonele limitrofe, păstrându-se, în acest fel, "în mod continuu şi, deci, voit, programatic, intenţionat, zone care altădată au fost monoindustriale în starea de faliment economic", nedându-le posibilitatea comunităţilor locale să dezvolte, pe orizontală, industrii complementare din sectorul terţiar, de la turism la servicii.

"Lipsa aceasta de viziune, în modul cel mai politicos spus, şi faptul că politica aici falimentează viitorul comunităţilor ne arată, de fapt, cât de complicată, cât de neeuropeană şi cât de barbară este, în fond, politica românească aplicată intereselor comunităţilor locale. Binele public nu poate fi în niciun fel acoperit pe seama retoricii politice, fără fapte reale. Mai mult de atât, binele public are nevoie de sprijin, nu are nevoie de piedici", a conchis Mihai Răzvan Ungureanu.

Liderul Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, s-a aflat, vineri, în Harghita, pentru a inaugura filiala judeţeană a partidului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ