Mugur Isărescu: Nu este bine să ne depunem banii în străinătate

| 23 oct, 2013

Românii trebuie să aibă încredere în sistemul bancar românesc şi să nu depună banii în străinătate, a arătat miercuri, la o dezbatere culturală, guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu.

"După Miron Costin, un model de domnitor stăpân pe el şi reprezentând ceva a fost Radu Mihnea, cel care a avut trei domnii în Ţara Românească şi una în Moldova. A fost primul domn român care şi-a deschis un depozit la Veneţia. Să fac o glumă: a plecat cu banii în străinătate. A depus atunci 20.000 de galbeni. Acest domn apela la un model modern de economisire a banilor, spune autoarea cărţii - Nadia Manea în cartea "Cronicarii, adevărul şi puterea. Istorie şi ideologie în cronicistica moldovenească a secolului XVII-lea", lansată, miercuri, la sediul BNR.  Am fost puţin revoltat de această invitaţie a autoarei de a ne depune banii în străinătate. Şi Constantin Brâncoveanu şi-a depus banii în străinătate şi uite cum a sfârşit... Deci, nu este bine să ne depunem banii în străinătate, ci să avem încredere în sistemul bancar românesc", a afirmat Mugur Isărescu, citat de Agerpres.

Declaraţia guvernatorului BNR a fost făcută în contextul dezbaterii organizate la BNR cu tema "Cronicarii - contemporanii noştri".

Discuţiile au pornit de la lucrarea cu titlul 'Cronicarii, adevărul şi puterea. Istorie şi ideologie în cronicistica moldovenească a secolului XVII-lea', scrisă şi lansată, cu această ocazie, de Nadia Manea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ