Muncitorii trebuie să lucreze cel puțin 14 ore/zi pentru refacerea autostrăzii demolate Orăștie-Sibiu

| 17 aug, 15:51

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a demarat lucrările de refacere a autostrăzii demolate Orăştie-Sibiu.

Angajaţii CNADNR au început, încă de săptămâna trecută, lucrările de excavare pentru construcţia unui sistem de drenare a apei în zona unde a fost demolată o porţiune din autostrada Orăştie-Sibiu. „Muncitorii au la dispoziţie 44 de zile pentru reconstrucţia celor aproximativ 225 de metri care au fost demolaţi în septembrie anul trecut. Pentru finalizarea lucrărilor în timp util este nevoie de două schimburi şi se va lucra 14 ore/zi”, ne-au declarat surse guvernamenale. 
Săptămâna trecută, Consiliul Tehnico-Economic din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a avizat soluţia tehnică pentru zona cuprinsă între km 60+500 - 60+700 aferentă tronsolului de Autostradă Orăştie-Sibiu, faza Proiect Tehnic. „Soluţia tehnică avizată presupune execuţia a 6 tranşei drenante, la o adâncime de 7 m, transversal amprizei autostrăzii, distanţa dintre acestea fiind variabilă, distanţele mai mici sunt în zona cu înălţimea de rambleu mai mare, aceasta distanţă crescând pe masura reducerii înălţimii rambleului. Lungimea acestor tranşei este de 65 m pentru 4 drenuri şi de 285 m pentru două dintre acestea. (…). Peste terenul astfel pregătit, se va începe refacerea corpului rambleului din materiale granulare, ranforsate cu geogrile. Baza rambleului este constituită dintr-o pernă de piatră spartă, armată cu geogrile, iar lăţimea pernei va fi mai mare decât ampriza efectivă, reducând astfel încărcarea verticală şi implicit a efortului tangenţial din baza rambleului”, conform CNADNR.

Tag-uri: autostradă, CNADNR
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ