Naționala de handbal feminin a învins Brazilia și s-a calificat în finală la Trofeul Carpați

| 20 mar, 23:43

Echipa naţională de handbal feminin a României a câştigat, vineri seară, cel de-al doilea meci din cadrul Trofeului Carpaţi, în faţa reprezentativei Braziliei, scor 27-19, şi a acces în finala competiţiei.

Echipa României a făcut spectacol în fața Braziliei, la primul meci cu noul selecționer, suedezul Tomas Ryde, pe banca tehnică, în fața a peste 7.000 de spectatori.

România a început perfect meciul și avea 3-0 în minutul 5, iar după zece minute conducea cu 5-1. Brazilia a revenit în joc, s-a apropiat la 5-4 (15), dar apoi tricolorele s-au distanțat la 8-4 (22), pentru ca diferența maximă din prima repriză să fie de șase goluri, 12-6 (28). La pauză, România conducea cu 13-9 Brazilia, după un joc entuziasmant, relatează Agerpres.

Echipa noastră a continuat să joace bine și în partea a doua, cu Paula Ungureanu, Cristina Neagu și Ada Nechita în mare formă, iar scorul a ajuns la 22-13 (min. 50), diferența de nouă goluri înregistrându-se și în min. 57, 26-17. România a câștigat meritat, cu 27-19.

Ungureanu a apărat două aruncări de la 7 metri în acest meci, dar și România a ratat una, prin Cristina Neagu. De remarcat faptul că pentru Brazilia au evoluat cele șase jucătoare din campionatul României, Barbara Arenhart, Alexandra Do Nascimento (ambele de la HCM Baia Mare), Mayssa Pessoa, Fernanda Franca Silva, Ana Paula Rodrigues și Deonise Fachinello (de la CSM București).

Meciul României a fost precedat de prezentarea semnelor dacice sub care vor evolua componentele echipei naționale, strategie de marketing în cadrul căreia FRH a distribuit spectatorilor 1.000 de căciuli dacice. Strategia cuprinde și imnul handbalului, o masterizare a vechiului cântec ''Cu căciulile pe frunte'', un stindard, care va fi vechiul lup dacic, și o mascotă, care reprezintă un dac.

Au evoluat echipele:
România: Paula Ungureanu, Ionica Munteanu — Valentina Ardean Elisei (1 gol), Nicoleta Dincă, Cristina Neagu (6), Cristina Zamfir (1), Aurelia Brădeanu (2), Luciana Marin (1), Eliza Buceschi (2), Clara Vădineanu, Oana Bondar, Laura Popa (2), Adriana Nechita 7), Laura Chiper (1), Crina Pintea (1), Florina Chintoan (3), Dana Pricop. Antrenor: Tomas Ryde.

Brazilia: Barbara Arenhart, Mayssa Pessoa — Fabiana Diniz, Alexandra Do Nascimento, Samira Rocha (1 gol), Daniela Piedade (1), Tamires Araujo, Fernanda Franca Silva (5), Ana Paula Rodrigues (6), Karoline Souza (1), Jessica Quintino (1), Francielle Gomes da Rocha, Moniky Bancilon, Jaqueline Anastacio, Deonise Fachinello (4). Antrenor: Morten Soubak.
Arbitri: Vanja Antic, Jelena Jakolevic (ambele din Serbia)

Suedia a învins Germania cu scorul de 33-32 (13-12, 27-27; 6-5), după loviturile de la 7 metri, în meciul inaugural din cadrul ediției a 47-a a Trofeului Carpați.

Tag-uri: Brazilia, romania
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 ian, 22:45
IdergeMen
stromectol ivermectin
cheap stromectol 71 percent, at 1, 690
21 mar, 08:34
Ion
Oferte de lucru de seriozitate maxima!
Oferte de lucru de seriozitate maxima! Oameni foarte multi lucreaza acum cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ