Nadia Comăneci s-a întors în sala de la Montreal unde a rescris istoria gimnasticii

| 09 iul, 19:37

Nadia Comăneci s-a întors în sala de la Montreal în care a scris o pagină de aur în istoria sportului, în urmă cu 39 de ani, devenind prima gimnastă din lume care a primit nota 10, cu ocazia Jocurilor Olimpice de vară din 1976.

Nadia a efectuat această vizită în calitate de invitată de onoare la inaugurarea Casei Olimpice de la Montreal, din partea Comitetului Olimpic Canadian.

"Montrealul rămâne aproape de inima reginei gimnasticii, Nadia Comăneci", titrează cotidianul "Montreal Gazzette", prezentând cele mai importante momente ale vizitei marii gimnaste românce, care a obținut în total șapte note de zece la Olimpiada din 1976, unde a cucerit cinci medalii, între care trei de aur.

"Eram prea mică pentru a înțelegea ceea ce s-a întâmplat aici în timpul competiției. Nu am știut că am făcut istorie sau că tabela nu era pregătită să afișeze nota 10", a povestit Nadia, care a adăugat: "În fiecare an, în luna iulie, îmi aduc aminte cu plăcere ceea ce s-a petrecut aici. Mereu spun că m-am născut în România, am familia în Statele Unite, iar Montrealul reprezintă o parte importantă din viața mea", scrie Agerpres.

Soțul Nadiei Comăneci, fostul gimnast american Bart Conner, a participat la rândul său la evenimentul de la Montreal. "În casa noastră avem 11 medalii olimpice, iar 9 dintre ele sunt ale ei", a spus zâmbind soțul Nadiei. "Nadia a fost una dintre marile legende ale sportului. Pentru ea, era important să revină și să aducă tribut bunei activități olimpice care s-a făcut la Montreal, deci este o mare plăcere și pentru mine să mă aflu aici", a adăugat Bart Conner.

Tag-uri: Nadia Comăneci
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ