NASA amână lansarea telescopului spaţial James Webb până în 2020

| 30 mar, 14:36

NASA a amânat până în mai 2020 lansarea telescopului spaţial James Webb (JWST), programată iniţial pentru octombrie 2018, pentru a avea timp pentru mai multe teste, a precizat marţi agenţia spaţială americană, potrivit DPA.

Deşi construcţia telescopului este finalizată, au ieşit la iveală probleme în ceea ce priveşte integrarea elementelor rachetei cu cele ale observatorului.

Constatările recente ale echipei care lucrează la acest proiect au arătat că este nevoie de mai mult timp pentru a testa şi integra componentele, se precizează într-un comunicat de presă NASA.

''Având în vedere investiţia făcută de NASA şi de partenerii internaţionali, dorim să continuăm sistematic cu aceste ultime teste, luând timpul suplimentar necesar pentru a fi gata de lansare în mai 2020'', a precizat Thomas Zurbuchen, un oficial din cadrul NASA, în comunicatul de presă.

Potrivit NASA, telescopul James Webb este cel mai puternic telescop spaţial ştiinţific pentru observări astronomice construit vreodată şi îl va înlocui pe Hubble în misiunile de explorare ale misterelor sistemului solar.

Oglinda telescopului, cu un diametru de 6,5 metri, trebuie integrată cu elementele rachetei pentru a forma observatorul complet. Elementele rachetei sunt un scut solar de mărimea unui teren de tenis şi platforma în care se află sistemele de zbor şi de alimentare, precum şi panourile solare.

Având în vedere dimensiunile impresionante ale telescopului, inginerii au proiectat componentele astfel încât să se poată plia asemenea figurinelor origami pentru a încăpea în racheta Ariane 5 a Agenţiei Spaţiale Europene (ESA), cu ajutorul căreia va fi lansat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ