NASA amână lansarea unei misiuni științifice spre Marte

| 23 dec, 12:28

Agenția spațială americană (NASA) a anunțat marți că amână cel puțin doi ani lansarea prevăzută pentru luna martie a anului viitor a unui modul de cercetare științifică care avea misiunea de a recolta date despre planeta Marte, scrie agenția Reuters.

Din cauza unor defecțiuni tehnice ale navetei, denumită InSight, cei de la NASA au fost nevoiți să anunțe amânarea lansării ce avea rolul de a-i ajuta pe oamenii de știință să înțeleagă fenomenul formării planetelor, inclusiv al Terrei.

Anularea misiunii ridică semne de întrebare despre eforturile viitoare de cercetare ale planetei Marte, ceea ce înseamnă că vor mai trece încă cel puțin doi ani până la o posibilă lansare pentru studierea acestei planete, notează agenția Reuters. În schimb, NASA nu a anunțat dacă va mai avea finanțare pentru acest program, care a fost limitat la 425 de milioane de dolari.

După ce ar fi ajuns pe suprafața planetei Marte, modulul științific ar fi rămas staționar și ar fi utilizat trei instrumente științifice pentru detectarea cutremurelor sau a altor activități seismice de pe planetă. Modulul ar fi putut măsura și căldura emisă de scoarța terestră a planetei precum și variațiile orbitei sale în timp ce înconjoară Soarele. InSight a ajuns săptămâna trecută la baza aeriană Vandenberg din California și urma să aibă loc începerea pregătirilor necesare lansării în martie anul viitor.

'Este un regres minor. Nu este un dezastru, însă este un hop minor în demersul nostru de a obține informații despre planeta Marte și despre locul nostru în Univers', a declarat Bruce Banerdt, unul dintre specialiștii care investighează defecțiunea, pentru portalul Gizmodo, citat de UPI.com.

Citește și: Care este leguma pe care NASA vrea să o cultive pe Marte

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ