Cea mai neobisnuita poza din spatiu. Cum arata Pamantul in ziua in care a "zambit"

| 13 noi, 2013

NASA a facut publica o noua imagine cu planeta Saturn descrisa drept "probabil cea mai neobisnuita fotografie surprinsa vreodata in istoria programului spatial".

Realizata in urma cu 4 luni de catre sonda Cassini, fotografia este in realitate un mozaic de imagini si arata planeta Saturn, eclipsand Soarele, in timp ce Marte, Venus si Terra apar ca niste mici puncte luminoase in comparatie cu a doua cea mai mare planeta din Sistemul Solar, relateaza www.independent.co.uk.

In aceasta imagine, Pamantul apare ca un punct stralucitor sub inelele Saturnului. Ziua in care a fost facuta poza - 19 iulie - a coincis cu evenimentul numit "Ziua in care Pamantul a Zambit" care a incurajat oamenii de pretutindeni sa participe la prima sedinta foto realizata de pe orbita planetei Saturn.

Atunci a fost pentru prima data cand oamenii de pe Terra au fost anuntati in avans in legatura cu realizarea unei astfel de fotografii.

Poza a fost surprinsa cu o camera amplasata la bordul sondei spatiale Cassini, situata la o distanta de 1,5 miliarde de kilometri de planeta noastra care a fost fotografiata pe 19 iulie timp de 15 minute.

Tag-uri: 19 iulie, nasa, pamant, Saturn
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ