Adrian Năstase: Băsescu s-a întâlnit cu Antonescu pentru a pune presiune pe premier

| 21 iul, 2013

Fostul premier Adrian Năstase susţine că preşedintele Senatului, Crin Antonescu, nu trebuia să se întâlnească cu şeful statului pe tema numirii noului ministru al Transporturilor şi că Traian Băsescu l-a invitat la discuţii pe liderul PNL pentru a pune "presiune" pe primul ministru Victor Ponta.

"De ce s-a întâlnit Antonescu cu Băsescu. Răspunsul e simplu: nu ştiu. Dar trebuia să se întâlnească cu el? Dacă era vorba de socializare, da, dacă era vorba de numirea noului ministru de la Transporturi, evident că nu. Preşedintele Senatului nu are niciun rol în această procedură iar Traian Băsescu nu are a discuta cu preşedinţii de partid despre procedura remanierii", scrie Năstase duminică, într-o postare pe blogul său.

Adrian Năstase punctează că, potrivit Constituţiei, cel care face propunerea de numire a unui ministru este premierul, arătând că "restul este bucătărie internă a USL". "Şi atunci, de ce l-a invitat fostul preşedinte, Băsescu, pe Crin Antonescu, la Cotroceni? Simplu: pentru a pune presiune pe premier şi a-i arăta că el poate deschide şi alte canale de comunicare cu USL", consideră fostul prim-ministru.

Preşedintele Traian Băsescu şi liderul liberalilor, Crin Antonescu, s-au întâlnit sâmbătă la Palatul Cotroceni pentru a discuta despre nominalizarea lui Ovidiu Silaghi la conducerea Ministerului Transporturilor.

Crin Antonescu a precizat sâmbătă că PNL îşi menţine propunerea ca Ovidiu Silaghi să preia conducerea Ministerului Transporturilor, punctând că preşedintele Traian Băsescu nu a pus condiţii, la întâlnirea pe care au avut-o, privind numirea acestuia.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ