Naşul Sandu crede că Steaua se va califica în primăvara Europa League

| 02 oct, 2013

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, este convins că Steaua Bucureşti se poate califica în primăvara Europa League, în ciuda celor două eşecuri suferite în primele 2 etape ale grupelor Ligii Campionilor, cu Schalke 04 Gelsenkirchen (0-3) şi Chelsea Londra (0-4).

'Calificarea în primăvara UEFA Europa League este posibilă, ba chiar realizabilă, corespunzând, după părerea mea, nivelului european al Stelei. şi nu ar putea exista o altă oportunitate mai potrivită decât proximele două meciuri cu FC Basel', precizează Mircea Sandu într-un comunicat adresat oficialilor şi fanilor campioanei României.

Conducătorul FRF le-a transmis, cu această ocazie, jucătorilor, antrenorilor şi suporterilor FC Steaua că este alături de ei, în aceste momente dificile pentru gruparea din bulevardul Ghencea. 'La mai puţin de 24 de ore de la încheierea meciului contra lui Chelsea, acum când clipele pe care le traversează nu sunt nici plăcute, nici, desigur, uşoare, şi când nu puţini sunt cei care vă blamează şi care tind să şteargă cu buretele ceea ce tot voi aţi realizat bun, vreau să vă spun din start că sunt alături de voi şi că aveţi în mine un aliat', asigură preşedintele FRF.

Mircea Sandu consideră că atât la nivelul echipei naţionale, cât şi la cel al cluburilor, succesele înregistrate pe plan internaţional sunt mai degrabă 'conjuncturale' şi îndeamnă la 'realism', solicitând totodată ''respectarea muncii antrenorilor şi jucătorilor'.

'Este - sau ar trebui să fie - evident că, atât la nivelul echipelor naţionale, cât şi la cel al formaţiilor de club, izbutim să obţinem succese de aplaudat şi de respectat mai degrabă conjunctural decât ca expresie a superiorităţii şi a capacităţii de a ne lupta de la egal la egal pe termen lung, fie că vorbim despre Olanda sau despre Ajax sau Chelsea. Mă pronunţ cu fermitate în favoarea respectării muncii antrenorilor şi jucătorilor, precum şi în cea a recunoaşterii meritelor şi a izbânzilor. Dar, pe de altă parte, fie şi partizan al unei atitudini în permanenţă pozitive şi al unei mentalităţi de învingător în orice condiţii şi în orice context, îndemn la realism. Căci, aşa cum, în cazul naţionalei, a fost clar de la început că Olanda se va califica la Cupa Mondială FIFA 2014 şi că România se va bate cu Ungaria şi Turcia pentru locul 2 în grupa noastră, la fel şi în cazul vostru, nu cred că a existat vreun dubiu în ceea ce priveşte numele celor două echipe care, în mod normal, se vor califica în primăvara Ligii: Chelsea şi Schalke. Implicit şi că echipa campioană a ţării noastre va concura cu FC Basel pentru poziţia a treia', consideră preşedintele FRF.

'Să nu se înţeleagă că, astfel, îndemn la abandonarea luptei. Dimpotrivă! Repet, îndemn la conştientizarea nivelului la care ne aflăm şi judecarea rezultatelor pe care le obţinem, pozitive ori negative, în acest context, lăudând, dar fără a supradimensiona, izbânzile, acceptând, analizând Şi păstrând aceeaşi măsură şi în cazul înfrângerilor. E uşor să arunci cu pietre şi să distrugi, e infinit mai greu să fii pozitiv şi să construieşti, să accepţi că ai atins un anumit nivel, dar că a fi în elită este cu totul altceva. Oricum, aşa cum a fost cazul şi până acum, şi în continuare, FRF şi Preşedintele ei o să vă fie alături şi o să vă sprijine în limita competenţelor şi atribuţiilor', adaugă Mirea Sandu în finalul comunicatului său.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ