Nati Meir a primit 7 ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat că a înşelat 35 de persoane

| 12 iun, 2014

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat joi definitiv pe fostul deputat Nati Meir la şapte ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzat de înşelarea a 35 de persoane, cărora le-a promis locuri de muncă în Israel. Acesta mai fusese condamnat în alte două dosare, unul tot pentru înşelăciune şi altul pentru trafic de influenţă.

Prin decizia de joi s-a dispus şi contopirea acestei pedepse cu cea primită de fostul deputat într-un alt dosar de înşelăciune, în care Nati Meir a fost condamnat tot la şapte ani pentru că a păcălit alte opt persoane, pe care a încercat să le plătească pentru anumite servicii cu bancnote specimen, relatează Mediafax.

Totodată, a fost adăugat un spor de pedeapsă de un an, astfel încât el are de executat în final opt ani de închisoare. Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a menţinut astfel decizia dată de Judecătoria Sectorului 1 în 20 septembrie 2013, care a fost menţinută anterior şi de Tribunalul Bucureşti. Judecătorii de la CAB au dedus din pedeapsa de opt ani perioada în care Nati Meir a fost arestat preventiv, între 1 august 2012 şi 24 februarie.

Taxe între 250 şi 3.700 de euro

Nati Meir a fost arestat preventiv miercuri, 1 august, după ce procurorii au descins la locuinţa sa într-un dosar de înşelăciune. Mai exact, susţin anchetatorii, în perioada aprilie - mai 2012 a indus în eroare mai multe persoane, susţinând că reprezintă o societate comercială prin intermediul căreia urma să le obţină viză de muncă şi să îi angajeaze în Israel şi cerând fiecăreia dintre persoane bani pentru taxa de înscriere şi biletele de avion.

Meir pretindea suma de 800 de lei drept taxă de înscriere şi alte sume ce variau între 250 şi 3.700 de euro de la fiecare persoană pentru a le facilita obţinerea vizei de lucru şi angajarea acestora la societăţi din Israel, în realitate, neexistând nicio bază contractuală care să permită realizarea acestui fapt, potrivit Mediafax.

Activitatea grupului infracţional era monitorizată de Sectorul 1 Poliţie de mai bine de trei luni, au declarat atunci reprezentanţii Poliţiei. Şapte ani pentru înşelarea altor 8 persoane Într-un alt dosar, cel în care s-a decis contopirea pedepsei cu sentinţa de joi, Nati Meir a fost condamnat tot la şapte ani, pentru că a înşelat opt persoane, cărora le promitea că le dă sume de bani împrumut în schimbul unor garanţii.

Instanţa a mai decis ca Nati Meir să plătească daune materiale pentru opt dintre părţile civile constituite în dosar. Totodată, potrivit deciziei instanţei, Nati Meir nu mai are dreptul de a fi ales şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, atât pe perioada executării condamnării, cât şi timp de patru ani după ispăşirea pedepsei.

Potrivit procurorilor, în perioada ianuarie - octombrie 2009, Nati Meir, "profitând de ascendentul moral pe care îl avea, creat prin poziţiile publice deţinute, respectiv de fost deputat în Parlamentul României şi de candidat la Preşedinţia României", i-a indus în eroare pe Filoti Silvian Ilie, Ilinca Ştefan, Dumitru Marius, Florin Drăghici, Radu Pîndici, Mariana Oţetaru, Valentin Bălănescu şi George Mantea, producându-le un prejudiciu total de 444.235 de lei.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ