NATO nu ia în calcul pentru moment o operaţiune militară în Siria

| 07 iun, 2013

Comandantul suprem al Forţelor aliate în Europa (SACEUR), generalul american Philip Breedlove, a declarat vineri, la Pristina, că NATO nu ia în calcul pentru moment o intervenţie militară în Siria, exprimându-şi însă îngrijorarea în legătură cu acest conflict sângeros izbucnit în martie 2011, informează AFP.

'În acest moment, NATO a ales să nu planifice nicio misiune; noi nu luăm în calcul o operaţiune militară în Siria', afirmat generalul Breedlove, în cadrul unei conferinţe de presă la Pristina.

Generalul american, aflat în vizită în Kosovo unde este desfăşurată o forţă a NATO de menţinere a păcii (KFOR), a declarat totuşi că Alianţa Nord-Atlantică a acţionat pentru a-şi proteja 'marele său aliat, Turcia' cu desfăşurarea la începutul acestui an de rachete Patriot în apropierea graniţei cu Siria.

Succesele recente pe teren ale forţelor loiale preşedintelui Bashar al-Assad, în special la Qusseir şi în împrejurimi, consolidează poziţia guvernului de la Damasc în perspectiva unei conferinţe de pace internaţionale pe care Moscova şi Washingtonul depun eforturi să o organizeze, nu fără dificultate, în luna iulie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ