Neculai Onţanu a plecat din instanţă, după expirarea ordonanţei de reţinere

| 24 mar, 21:23

Primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, a părăsit joi, în jurul orei 20.00, sediul Curţii de Apel Bucureşti, după ce a expirat ordonanţă de reţinere de 24 de ore emisă pe numele lui de procurorii DNA.

 

"Am încredere în actul de justiţie. Nu pot să comentez nimic, deoarece este un proces în desfăşurare. Când vom avea informaţii, voi comenta", a spus Onţanu, la plecare.

Curtea de Apel Bucureşti a rămas în pronunţare pe cererea DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a lui Neculai Onţanu, acuzat că a primit un teren drept mită.

De asemenea, procurorii au cerut joi magistraţilor şi arestarea preventivă a avocatei Loredana Radu şi a secretarului Consiliului Local al sectorului 2, Toma Şutru, anchetaţi pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani, respectiv luare de mită.

Cei trei au fost reţinuţi miercuri seară de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar constituit că urmare a unei sesizări formulate în 2016.

Potrivit DNA, în perioada 2006 - 2007, Neculai Onţanu a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la o persoană, beneficiar al unor drepturi litigioase (denunţător în cauza), pentru a facilita procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe rază sectorului 2, în conformitate cu prevederile Legii 18/1991.

"După emiterea titlului de proprietate, Neculai Onţanu a primit o suprafaţă totală de teren de 1.500 mp, situată pe stradă Barbu Văcărescu, care a fost transferată de către denunţător, în mod gratuit, prin intermediul unor contracte de vânzare - cumpărare fictive, către suspectă Radu şi o altă persoană, interpuşi indicaţi de edil. În baza acestei solicitări, la 13 noiembrie 2007, s-au încheiat, la acelaşi notariat public, două contracte de vânzare-cumpărare prin care a fost transferat dreptul de proprietate asupra unei suprafeţe de 500 mp din terenul situat pe str. Barbu Văcărescu către persoană respectivă şi asupra unei suprafeţe de 1.000 mp din acelaşi lot către suspectă Radu", susţin procurorii.

Preţul prevăzut, conform DNA, în contractul încheiat cu persoană respectivă a fost de 500 euro/mp, adică valoarea minimă conform Ghidului cu preţuri orientative ale imobilelor realizat de Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România (preţ total 250.000 euro).

"În contractul încheiat cu Loredana Radu a fost prevăzut un preţ de 10 ori mai mic, respectiv 50 euro/mp (preţ total 50.000 euro). Cu privire la modalitatea de plata s-a menţionat în ambele situaţii că s-ar fi plătit un avans de 5.000 euro la o dată neprecizată, iar diferenţa s-ar fi achitat în numerar în ziua încheierii contractului. În realitate, nu s-a achitat nicio suma de bani, cele două contracte au avut un caracter fictiv, terenurile fiind transferate în contul mitei promise primarului Onţanu, la indicaţia acestuia. Suprafaţă de teren respectivă era cuprinsă în titlul de proprietate emis la propunerea lui Neculai Onţanu şi avea o valoare de piaţă de aproximativ 4.200.000 euro, pe baza sumelor cu care a fost revândut de cei doi intermediari, la scurt timp, după finalizarea tranzacţiilor fictive", au constatat anchetatorii.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ