Negocieri PNL-PSD: Ciolacu: ”Am ajuns la un program agreat ca joi România să aibă un Guvern!”

| 18 noi, 20:49

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, joi, după discuţiile cu liberalii, că s-a convenit astfel încât joia viitoare România să aibă un guvern cu puteri depline.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a fost întrebat, joi seară, dacă la negocierile cu PSD s-a convenit deja ca prima dată premierul să fie de la PNL şi a răspuns: ”Eu aşa cred, că altfel nu am mai discuta”. Premierul propus de PNL în coaliţia PNL-PSD şi UDMR, Nicolae Ciucă, a declarat, la rândul său, că s-a stabilit procentul de 7% pentru investiţii, în bugetul pe anul viitor, care va fi prevăzut în programul de guvernare. ”Există şanse de reuşită”, a spus Ciucă despre şansele ca PNL să dea primul premier în rotaţie.

”Sunt două propuneri de prim-ministru – una a PSD, una a PNL. Am încercat să creionăm cele două propuneri şi structura guvernului ţinând cont de cineva avea, prin rotaţie, primul prim-ministrul. Nu am ajuns la o discuţie să hotărâm cine are primul ministrul”, a declarat Marcel Ciolacu.
Acesta anunţă că a mai existat ”o discuţie foarte aplicată pe pachetul social”.
”Am ajuns la un program agreat ca joi România să aibă un Guvern”, a afirmat Marcel Ciolacu, precizând că negocierile vor continua vineri, de la ora 12.00.
”Vrem să construim, totuşi, un guvern funcţional şi o coaliţie să fie toată lumea mulţumită ca şi echilibru guvernamental”, a mai afirmat liderul PSD.
Întrebat dacă se va merge cu o singură propunere de premier, Ciolacu a afirmat: ”Joi, am negociat cu toţii, România trebuie să aibă un Guvern (...) Încercăm să mergem cu un acord politic în care să scriem clar cine este primul ministru şi până când este rotaţia, 30 mai, parcă”.

 

Tag-uri: PNL
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ