Negoiţă: Din ce ştiu eu, sunt precizate sursele în lucrarea de doctorat. Înţeleg că nu au fost menţionate corect

| 21 sep, 12:47

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a declarat miercuri, la ieşirea de la Parchetul General, că, din câte ştie, au fost indicate în lucrarea sa de doctorat sursele din care s-a inspirat, însă acestea nu ar fi fost menţionate corect.

El s-a prezentat miercuri la Parchetul General pentru a fi audiat, în calitate de martor, într-un dosar în care se efectuează cercetări cu privire la acuzaţia că ar fi plagiat în lucrarea de doctorat. 

"Răspunsul meu a fost categoric 'Nu!'. Niciodată nu am avut niciun avantaj în afară de faptul că mi-am îmbunătăţit cunoştinţele. Au fost interesaţi să ştie dacă în timpul şcolii doctorale au fost chestiuni în neregulă. Eu nefiind un profesionist în domeniu, că de-asta mi-am luat şi conducător de doctorat, nu ştiu să apreciez. I-am spus domnului procuror că nimic nu mi-a trezit suspiciuni. Au fost chestiuni legate de taxa de şcoală, chestiuni legate de anumite costuri cu edituri, dar nimic în neregulă din perspectiva mea. (...) Am văzut acum recent o chestiune: 'Domne', a copiat, dar nu e plagiat'. Eu nu înţeleg care e diferenţa să copiezi şi să plagiezi şi diferenţa să copiezi şi să nu plagiezi", a spus Negoiţă. 

El a precizat că nu regretă faptul că a studiat şi că a cunoscut nişte persoane de la care a avut de învăţat, însă a susţinut că s-a făcut prea multă 'vâlvă' pe acest subiect. 

"Nu am obţinut niciodată niciun avantaj. Şi, ca să ne înţelegem, nici nu l-am pus prin CV-urile mele, nu l-am folosit. Dacă nu era chestiunea asta, niciunul dintre dumneavoastră nu ştia că eu am un doctorat", a adăugat edilul de sector. 

Întrebat de unde s-a inspirat, Negoiţă a precizat că din foarte multe lucrări. 

Cât priveşte menţionarea surselor, primarul a spus: "Din ce ştiu eu, da. Ele sunt menţionate, dar am înţeles că nu au fost menţionate corect". 

În luna iulie, Ministerul Educaţiei a anunţat că Secretariatul tehnic al CNATDCU a primit punctul de vedere al Academiei de Poliţie 'Alexandru Ioan Cuza', punct de vedere în care se constată plagiatul în cazul lucrării de doctorat a lui Robert Negoiţă şi se recomandă retragerea titlului de doctor. 

La rândul său, Robert Negoiţă confirma procedura demarată de Comisia de Etică a Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" pentru a i se retragere titlul de doctor pe motiv de plagiat, el afirmând că singurul său regret este că s-a lăsat tentat, în trecut, de această "modă" a titlurilor academice. 

Negoiţă a devenit doctor în Ştiinţe Juridice în anul 2012, la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", cu teza de doctorat "Criza economico-financiară şi impactul acesteia asupra echilibrului social". 

Jurnalista Emilia Şercan a dezvăluit că lucrarea de doctorat semnată de Robert Negoiţă este integral plagiată, fiind copiată de pe Internet şi site-uri de socializare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ