Nehammer: Trebuie să luăm în serios toate preocupările legate de frontierele noastre externe

| 07 mar, 19:21

Uniunea Europeană trebuie să ia în serios preocupările legate de toate frontierele sale externe şi să asigure statelor de frontieră fonduri suficiente pentru a asigura protecţia comună, a declarat cancelarul austriac Karl Nehammer, joi, la Bucureşti, în cadrul unei alocuţiuni susţinute la Congresul Partidului Popular European (PPE).

 

Şeful guvernul austriac a afirmat că alegerile europene au multe mize, în condiţiile în care în cadrul UE partidele se radicalizează atât la stânga, cât şi la dreapta.
"Acest lucru nu este bun pentru Uniunea noastră. Aceasta înseamnă că este de datoria noastră să luăm în serios preocupările şi temerile oamenilor. Trebuie să vedem de ce apelează la partide radicale", a spus Nehammer, pledând pentru politici credibile.
El a adăugat că "temerile şi preocupările oamenilor trebuie luate în serios", exemplificând în acest sens cu "migraţia, în special migraţia ilegală".
"Prieteni, avem nevoie de apărare la graniţele noastre externe. Şi când colegul meu finlandez (premierul Petteri Orpo - n.r.) spune că Finlanda este ameninţată de migraţia ilegală din Federaţia Rusă, trebuie să luăm asta în serios. Şi trebuie să luăm în serios preocupările legate de toate frontierele noastre externe. Şi trebuie să-i ajutăm în mai multe moduri. Acele state de frontieră au nevoie de fonduri suficiente pentru a ne putea asigura protecţia", a pledat Nehammer.
De asemenea, el a solicitat "proceduri rapide de azil" şi "să ne asigurăm că aceia cărora nu li se permite să rămână în Uniune sunt îndepărtaţi".
De asemenea, Karl Nehammer a cerut să fie luate în serios lupta împotriva terorismului şi a crimei organizate, care ar ameninţa democraţia şi libertatea în UE.
În acelaşi timp, el a lansat un apel la acţiuni concrete în sensul extinderii UE, nominalizând în acest sens Balcanii de Vest.
"Cât de mari vrem cu adevărat să devenim? Cui îi vom oferi în mod serios oportunitatea de a împărtăşi valorile noastre ideologice? Câtor persoane le-am făcut deja promisiuni? Prieteni, cât de des s-a spus pe acest podium că ar trebui să putem oferi perspective statelor din Balcanii de Vest? Să nu mai vorbim despre asta. Să acţionăm", a mai spus Nehammer la Congresul PPE de la Bucureşti.
El a menţionat Bosnia şi Herţegovina printre statele cărora ar trebui să li se ofere perspectiva aderării la UE.
"Trebuie să le arătăm oamenilor din Balcanii de Vest că ei sunt Europa. Nu Turcia, nu China. Că nu alte puteri influente sunt aici pentru ele, ci Europa. Au nevoie de un coridor către Uniunea Europeană. (...) Pentru toate acestea avem nevoie de o mişcare care este pregătită să arate forţă", a apreciat cancelarul austriac.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ