Nelson Mandela se află în situație "critică"

| 24 iun, 2013

Fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela, spitalizat de 16 zile pentru o infecţie pulmonară, este într-o stare "critică" de 24 de ore, a anunţat instituţia prezidenţială.

"Starea fostului preşedinte Nelson Mandela, care este încă internat la spitalul din Pretoria, a devenit critică", conform unui comunicat, care precizează că preşedintele Jacob Zuma, vicepreşedintele ANC - partidul aflat la putere - Cyril Ramaphosa şi Graca Machel, soţia lui Mandela, s-au întâlnit la spital duminică seară pentru a discuta situaţia.

"Medicii fac tot posibilul pentru ca starea sa să se amelioreze şi să se asigure că Madiba va fi bine tratat şi că se va face bine. Este pe mâini bune", a declarat Zuma, citat de un comunicat al preşedinţiei, care utilizează numele său de clan adoptat cu afecţiune de numeroşi sud-africani.

Cele mai recente veşti date de Zuma, la 16 iunie, vorbeau despre un "progres".

Preşedinţia a repetat printre altele, duminică, că pana ambulanţei care l-a condus pe eroul luptei anti-apartheid la spital, în primele ore ale zilei de 8 iunie lăsându-l timp de 40 de minute pe marginea autostrăzii, nu a agravat starea lui Mandela.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ