Nemții s-au prins că Băsescu a intervenit în Justiție

| 08 oct, 2013

Deutsche Welle publică o analiză extrem de interesantă despre scandalul recent din Justiție, din care reiese că Traian Băsescu a intervenit brutal pe lângă procurorii DNA, în timp ce despre Victor Ponta nu se poate spune același lucru, ci doar se poate bănui, având în vedere pasiunea cu care l-a apărat pe Procurorul General Tiberiu Nițu.

Spre deosebire de articolul promovat de propaganda lui Băsescu, cel presupus a fi fost scris de Robert Schwarz pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung, dar care în mod dubios nu apare nicăieri, ci doar pe pagina acestuia de Facebook, în care premierul este acuzat de intervenții în justiție, Deutche Welle prezintă o analiză ale cărei concluzii se bazează pe fapte.

Acesta este un semnal că propaganda lui Traian Băsescu a pierdut din influența pe care o avea în urmă cu un an. Nemții au realizat că au fost duși de nas de Băsescu, Macovei, și restul găștii, care au exagerat cumplit evenimentele din vara trecută, ajungând până la a spune că la  referendumul pentru demiterea președintelui au fost fraudate 2 milioane de voturi. Având în vedere că nici măcar o sutime din aceast număr nu a putut fi dovedită de procurori, aceste declarații se întorc acum împotriva celor care le-au făcut.

O reacție asemănătoare vedem și din partea americanilor. Anul trecut Traian Băsescu a beneficiat de sprijinul acestora, având în vedere că avea un prieten în persoana ambasadorului Gittenstein. Vineri însă, răspunsul Ambasadei SUA, față de înlocuirea lui Lucian Papici, cel mai probabil l-a dezamăgit pe președinte.

Pe lângă elementul pasiv, adică faptul că minciunile lui Băsescu de anul trecut se întorc acum împotriva sa, există și un element activ care a făcut ca balanța să se încline de partea lui Victor Ponta. Spre deosebire de Băsescu, Ponta a fost prezent joi seara la recepția organizată de Ambasada Germaniei la București, cu ocazia Zilei Naționale a Germaniei. Acolo a putut vorbi cu diplomații germani, dar mai ales, a avut o discuție privată de 15 minute cu Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA, Duane Butcher, cel care se ocupă de treburile Ambasadei până la numirea unui înlocuitor pentru Gittenstein. Astfel premierul a avut ocazia de a le explica direct reprezentanților unora din cele mai mari puteri ale lumii, faptul că în ciuda declarațiilor sale, nu a avut nimic de a face cu înlocuirea șefilor de secții de la DNA, iar acest lucru s-a făcut cu respectarea procedurilor și ca urmare a faptului că celor doi procurori-șefi le expirase mandatul.

Premierul dovedește astfel că a învățat anul trecut cât de importantă este comunicarea externă și ne demonstrează că nu mai este dispus să facă aceleași greșeli.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

9 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 oct, 2013
Mac
La ăsta nu-i zice tot „cuc”? :) http://www.realitatea.net/stenograme-cum-ii-cerea-ghita-lui-ponta-sa-vina-la-realitatea-tv-sa-faca-rating-ponta-se-conforma_1288633.html#ixzz2hD4oaFct
09 oct, 2013
Adrian
Link
Da si tu un link, sa citim si noi articolul in original.
09 oct, 2013
Cetațean UE
obiectiv.info...
iar în subsolul paginii văd „rtv.info”. Aha, acum nu mă mir de ce văd astfel de articole. Voi ar trebui să scrieți despre Elodia, despre regii țiganilor, despre nunțile de aur și de alte materiale, ale Monică Tatoiu. Subiectele astea politice, vă depășesc!
09 oct, 2013
Alex
Hai mai, le-a expirat mandatul.?dupa 7 zile de la numire? Ce Deutche Welle , ce data ? ce articol? .Nimic ,am vazut aici doar o burtologie grava.Asa va place sa amagiti cu povesti
09 oct, 2013
muie-băs
BĂSESCU-SCHIZOFREN--SECURIST-CORUPT
;) 007 . PAPICI - PAPAGALICI.....GIGEL-”ANTICORUPTU' ”....GIGEL-PROcurORU', PARDON, LUCICĂ-GEAMANTAN-PAPICI ;) : -------------
UN TUN IMOBILIAR DE 6 MILIOANE DE EURO ACOPERIT DE LUCIAN PAPICI-----------------PROcurORU'-SERVITOR AL COTROCENIULUI ȘI AL ÎNSĂRCINATULUI CU AFACERI (INFRACȚIONAL-IMOBILIARE) AL AMBASADEI ȚĂRII DE OCUPAȚIE (S.U.A.), AMBASADĂ CARE SARE CA PROSTU'-N BAIE SĂ APERE PRELUNGIREAAAA, PRELUNGIRII, DUPĂ PRELUNGIREA PRELUNGIRII,....A MANDATULUI LU' GIGEL-PROcurORU' ;) !!!!
Cum a fost posibil ca în jurul unor oameni compromişi, anchetaţi în Statele Unite de către FBI şi condamnaţi de justiţia americană, să ajungă să se construiască o reţea a fraudei internaţionale sub paravanul organizaţiei PDL Chicago, PDL Cluj?
Cercul este închis de procurorul-şef al secţiei de combatere a corupţiei, LUCIAN PAPICI.
AUZI ACILEA : ”Prezumtivii făptuitori nu au fost audiaţi pentru că nu au fost găsiţi”… Cum poţi tu, ca procuror, să spui aşa ceva??!! Şi apoi să şi faci referire la informaţii din presă, care însă, culmea, nu au fost verificate, deşi era vorba de acte oficiale ale CONGRESULUI AMERICAN !!
Un tun imobiliar de 6 milioane de euro, dar, ceea ce este grav, este că în jurul acestuia au gravitat instituţii importante ale Clujului - Primăria, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, Poliţia Cluj, Tribunalul şi, nu în ultimul rând, chiar ex prim-ministrul Boc şi partenerul lui cel mai apropiat – ex deputatul Daniel Buda, actual preşedinte al PDL Cluj. Cum a fost posibil ca în jurul unor personaje, cunoscute pentru fraudele imobiliare şi furtul banilor publici în Statele Unite, să se aciueze instituţii de stat şi oameni politici români? Cum a fost posibil ca în jurul unor oameni compromişi, anchetaţi în Statele Unite de către FBI şi condamnaţi de justiţia americană, să ajungă să se construiască o reţea a fraudei internaţionale sub par
09 oct, 2013
muie-băs
BĂSESCU-SCHIZOFREN--SECURIST-CORUPT
CONTINUARE : ”..... sub paravanul organizaţiei PDL Chicago, PDL Cluj? Întrebări fără răspuns…
CÂND BĂSESCU A VRUT CERCETAREA, BA CHIAR ȘI JUDECAREA, ȘI CONDAMNAREA, S-A PUTUT FACE CHIAR ȘI ÎN LIPSĂ,..VEZI CAZUL HAISSAM !!! De ce însă la Cluj nu se poate, nu ştim. Poate ştie PROcurORUL PAPICI…SAU BOC.. Sau fostul deputat BUDA…
http://www.ftr.ro/procurorul-papici-megatunul-tower-si-afacerile-pdl-clujchicago-69542.php

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ