Fondul NEPI se arată deja interesat de o licitaţie pentru terenul de la Romexpo

| 03 sep, 16:38

Fondul de investiţii sud-african NEPI Rockcastle a anunţat public că este interesat de terenul de la Romexpo, care a fost oferit cu titlu gratuit, miercuri, către Camera de Comerţ şi Industrie prin votarea unei legi de către Parlament.

”Grupul NEPI Rockcastle își exprimă interesul de a oferi un preț Statului român pentru terenul de la ROMEXPO sau pentru drepturile pentru dezvoltare imobiliară, fără să fie nevoie ca acesta să fie transferat gratuit către o entitate privată, în considerarea dezvoltării unui proiect comercial. Compania își manifestă astfel interesul de a participa la o licitație publică de selecție a investitorului pentru dezvoltarea proiectului”, se arată în comunicatul citat de Profit.ro.

Camera de Comerţ şi Industrie a anunţat că pe terenul primit gratis de la statul român vrea să dezvolte un mega-proiect imobiliard cu grupul Iulius din Iaşi.

NEPI și Iulius sunt rivali în piața imobiliară și de mall-uri.

Camera de Comerţ şi Industrie a României beneficiază, pentru o perioadă de 49 de ani, până în 2053, de un drept de folosinţă gratuită a terenurilor corespunzătoare Complexului expoziţional Romexpo, potrivit expunerii de motive a proiectului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ