Nereguli la alegeri: Sute de candidaţi nu au vârsta legală pentru a ocupa o funcţie aleasă în administraţie

| 05 iun, 15:03

Sute de nereguli au fost descoperite în privinţa candidaturilor. Potrivit celor de la Expert Forum, citat de B1 TV, aproape 450 de candidaţi nu au vârsta legală pentru a ocupa o funcţie aleasă în administraţie, iar alţi 28 candidează din partea mai multor partide.

Expert Forum a semnalat faptul că pe listele de candidaturi definitive prezentate de Biroul Electoral Central figurau câteva sute de persoane cu vârsta sub 23 de ani, dar și candidați din partea mai multor partide. Și asta cu toate că Legea spune clar că „au dreptul de a fi aleși consilieri și primari cetățenii cu drept de vot care au împlinit, până în ziua alegerilor inclusiv, vârsta de cel puțin 23 de ani". Și mai grav este că unele dintre aceste persoane sunt chiar la limita majoratului.


Unii candidați nu au așteptat să fie aleși ca să migreze și s-au pus pe listele mai multor partide: 28 de persoane sunt în această situație.

Campioane la acceptat candidaturi din partea persoanelor care nu au nici măcar 20 de ani sunt județele Iași, Bacău, Dolj, Timiș sau Maramureș. De exemplu, numai în Bacău au fost depistate nu mai puțin de 30 astfel de cazuri.


Expert Forum atrage atenția asupra fapului că, prin admiterea candidaturilor cu probleme, au apărut o serie de consecințe juridice. În primul rând, candidații au comis fals în declarații, deoarece ei au semnat o declarație pe proprie răspundere prin care confirmă că respectă condițiile de candidatură. În al doilea rând, ar putea fi vorba de fals în declarații și în ceea ce privește partidele care le-au susținut candidaturile.


De partea cealaltă, Autoritatea Electorala Permanentă trebuie să verifice acum care sunt acele persoane care au acceptat astfel de candidaturi, pentru a avea grijă să le înlăture de la următoarele alegeri, asta dacă se va dovedi că este vorba de abuz și nicidecum de necunoșterea legii ori lipsa de capacitate administrativă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ