Nervoasă, Firea atacă USR, respinge decizia instanței, care scoate în ilegalitate companiile PMB

| 23 noi, 11:30

Gabriela Firea s-a dezlănțuit după decizia definitivă a instanței, care a decis că toate cele 22 de companii municipale ale Primăriei Capitalei au fost înființate ilegal. Primarul general a atact USR, pe Nicușor Dan, și a dat de înțeles că respinge decizia Curții de Apel București.

Gabriela Firea a vorbit minute întregi în fața jurnaliștilor, vineri dimineață, pentru a explica de ce nu vrea să desființeze companiile municipale, după hotărârea definitivă a instanței, care a decis că toate cele 22 de firme sunt înființate ilegal. Nu au lipsit atacurile la USR, la Nicușor Dan și la ”mafia” pe care aceștia ar vrea să o protejeze.

”Problema este, din punct de vedere juridic, că aceste societăți sunt legale, funcționează și vor funcționa în continuare, nu pot să fie desființate. Dacă ar fi existat cea mai mică problemă se putea face contestație în 15 zile. Curtea de apel nu a scris și nu a făcut nicăieri ce afirma USR pe Facebook că societațile sunt ilegale”, a spus Firea.

”Așteptăm cu interes motivarea. Chiar și așa decizia Curții de apel nu spune ce e de făcut. E ca și cum acum câțiva ani de zile s-a construit un pod, un pasaj și vine USR și atacă o hoărâre de consiliu și mergem cu toții să darâmăm podul”, a mai spus primarul general.

Firea a mers mai departe și i-a acuzat pe oficialii USR că ”blochează Bucureștiul”.

”Domnul de la USR, în urma acestei decizii, dorește să oprim toate lucrările de la blocurile cu bulină, unde în acest moment se lucrează cu aceste companii. M-aș fi asteptat ca USR să fie alături de mine”, a spus Firea.

Proiectul de suflet al Gabrielei Firea, cele 22 de companii municipale, pare să nu aibă o viață foarte lungă. Instanța a decis anularea hotărârilor de înființare pentru toate cele 22 de companii. Procesul a fost intentat de doi dintre consilierii USR din Primăria Capitalei.

”Admite recursurile formulate. Casează în parte sentinţa atacată şi, în rejudecare,: Admite acţiunea şi, în consecinţă, anulează actele administrative contestate în cauză. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 22.11.2018.”, se arată în decizia magistraților în dosarul început în 2017.

Procesul a fost intentat de Roxana Wring, consilier general din partea USR, Ana Maria Ciceală, consilier general din partea USR și Uniunea Salavați România.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ