Nica: Cei care au o altă agendă personală în USL să plece

| 21 mai, 2013

În contextul renegocierii protocolului USL, ministrul Comunicaţiilor, Dan Nica, a declarat că acele persoane care au o altă agendă personală şi care nu au legătură cu scopurile principale ale Uniunii trebuie să plece.

Dan Nica a spus că renegocierea protocolului este necesară pentru că unele prevederi nu mai sunt de actualitate, iar altele trebuie introduse pentru a reafirma solidaritatea din cadrul USL.

"Declaraţia premierului Victor Ponta privind renegocierea protocolului USL are la bază unele realităţi. Unele dintre ele ţin de momentul actual şi anume faptul că nu mai avem nevoie de unele prevederi cum a fi alegerile locale şi alte lucruri care s-au desfăşurat anul acesta şi anul trecut (...) Mai este o specificaţie care ar trebui introdusă, ca fiecare partid component al USL să poartă să ia şi să se oblige să ia măsurile necesare astfel încât să nu fie parazitată agenda publică cu teme false şi mai ales cu agende personale", a afirmat Dan Nica.

Nica a spus că este convins că PNL va forma o echipă de negocieri pentru rediscutarea protocolului USL. "Obligaţiile sunt comune şi trebuie să facem ceea ce aşteaptă românii: o guvernare serioasă, responsabilă din partea tuturor partidelor din USL şi respectarea promisiunilor pe care le-am făcut", a menţionat Nica.

Ieri, conducerea PSD a decis desemnarea unei echipe de negociere pentru rediscutarea, respectiv updatarea protocolului Uniunii Social Liberale, a anunţat preşedintele PSD, Victor Ponta, la finalul reuniunii Biroului Permanent Naţional al formaţiunii.

"Sunt lucruri acolo care nu mai sunt necesare - cele referitoare la alegeri locale, la alegeri parlamentare. Au apărut situaţii noi şi cred că după acest moment tensionat trebuie să rediscutăm practic protocolul. Să facem o echipă de negociere, să discutăm cu colegii liberali, pentru că, sincer, cu cei de la PC, de la UNPR nu a apărut nicio problemă în acest sens. Şi sper să găsim soluţiile cele mai bune", a declarat premierul.

Ponta a menţionat că protocolul nu va fi renegociat în sensul candidaturii la prezidenţialele din 2014, candidatul USL rămânând preşedintele PNL, Crin Antonescu. Decizia social-democraţilor este de a nu răspunde la acuzaţii şi de a nu tensiona situaţia existentă în USL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ