Nichita: Cred că cel mai periculos subiect este să faci regiuni pe criterii istorice

|

Vicepreşedintele PSD Gheorghe Nichita susţine că este periculos ca regionalizarea să se facă pe criterii istorice, pentru că asta înseamnă "fărâmiţarea" României, susţinând că nu este de acord cu înfiinţarea regiunii Bucovina, temă invocată de liderii politici suceveni.

Potrivit lui Nichita, Iaşiul este cel mai dezvoltat judeţ din punct de vedere economic din Moldova, fiind principala destinaţie a fondurilor derulate de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est.

"Domnul Flutur are ambiţii personale. Vrea să fie o imagine populistă în zona respectivă şi să câştige terenul pierdut. A pune factorul istoric înaintea factorului economic înseamnă să deschidem o cutie a pandorei şi să nu ne gândim la unitatea României. Dacă mergem pe provinciile istorice, nu înseamnă că facem o regionalizare, ci o fărâmiţare a României. Cred că cel mai periculos subiect este să faci regiuni pe criterii istorice. Îl avem pe domnul Flutur şi avem Ţinutul Secuiesc", a declarat Gheorghe Nichita.

El a precizat că este în continuare un susţinător al regionalizării şi că va lupta ca acest proces să aibă loc cât mai repede.

"Voi lupta în continuare pentru regionalizare indiferent ce spun alţi actori politici importanţi ai României. Probabil că unii dintre ei nu sunt conştienţi de necesitatea acestui proiect. Sunt adeptul regionalizării pentru că sunt adeptul proiectelor mari, strategice în România, care să poată aduce forţa de muncă care să aibă efect de antrenare economic la nivel naţional", a spus şeful PSD Iaşi, Gheorghe Nichita.

În ultimele luni, liderul local al social-democraţilor ieşeni a susţinut în repetate rânduri că este interesat de postul de preşedinte al regiunii de nord-est.

Reprezentanţi ai partidelor politice, minorităţilor naţionale şi organizaţiilor neguvernamentale din Suceava au votat, în 26 iulie, un Apel pentru susţinerea înfiinţării a unei a doua regiuni în Nord-Estul României, respectiv Bucovina, iar senatorul PDL Gheorghe Flutur a fost desemnat să facă lobby în acest sens în Parlament.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ