Nichita, la eliberarea din arest: Vreau să stau alături de familie şi să-mi pregătesc în tihnă apărarea

| 26 feb, 10:30

Primarul suspendat al Iaşiului, Gheorghe Nichita, a declarat, după câteva ore de la ieşirea din arest, că nu vrea să vorbească nici despre viaţa sa publică ori politică şi nici despre dosarele sale şi că îşi doreşte să fie alături de familie şi de prieteni, transmite Agerpres.

"Vreau să stau alături de familie, mi-e tare dor de cei dragi, să-mi găsesc liniştea alături de familia mea şi să-mi pregătesc în tihnă apărarea", a spus Gheorghe Nichita. 

El a spus jurnaliştilor că nu are resentimente faţă de "duşmani" şi că nu doreşte nimănui să treacă prin experienţa sa din ultimele luni. 

"Nu doresc nimănui să treacă prin aceste clipe prin care am trecut eu şi pe care le trec în continuare. Nu doresc răul nimănui. Le mulţumesc celor care au fost alături de mine pentru a mă susţine în această perioadă dificilă şi complicată. În asemenea momente se vede foarte clar cum se separă grâul de neghină. Nu port pică nimănui. Acolo, de unde vin eu, există o biserică, la care am fost şi eu, am aprins lumânări şi m-am rugat pentru prietenii şi duşmanii mei, să le dea Dumnezeu sănătate şi să îi ierte, pentru că eu i-am iertat", a afirmat Gheorghe Nichita. 

El a precizat că refuză să facă vreun comentariu privind dosarele sale, afirmând în acest sens "nu vreau să fac justiţie în stradă sau la televizor, doar în faţa instanţei". 

"Nu fac nicio discuţie legată de viaţa publică sau politică. Am de rezolvat situaţia mea juridică şi judiciară şi asta îmi ocupă tot timpul, toată mintea şi preocuparea mea şi a familiei mele. Va fi momentul când voi vorbi", a mai spus Gheorghe Nichita. 

Înainte de a intra în curtea vilei situate într-o zonă rezidenţială a Iaşiului, Nichita a mai spus jurnaliştilor cât e de importantă "recunoştinţa" şi "viaţa simplă şi normală". 

"Momentele grele prin care am trecut arată cum trebuie să preţuieşti viaţa simplă şi normală şi cum trebuie să te bucuri de fiecare clipă din zi atunci când trăieşti normal", a mai spus Gheorghe Nichita. 

Fostul edil al Iaşiului a fost eliberat după ce judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au înlocuit măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu. 

Gheorghe Nichita a fost suspendat din funcţia de primar pe 30 aprilie 2015. El a fost reţinut şi acuzat de luare de mită într-un dosar privind proiectul derulat cu fonduri europene, "Managementul traficului". În acelaşi dosar mai sunt cercetaţi oamenii de afaceri Tiberiu Urdăreanu şi Gabriel Mardarasevici. Potrivit rechizitiroului, Nichita ar fi solicitat o mită de 6,9 milioane de lei. Nichita mai este judecat pentru mai multe fapte de abuz în serviciu şi la Tribunalul Iaşi, în dosarul în care procurorii îl acuză că ar fi folosit Poliţia Locală pentru a o spiona pe fosta sa amantă şi subordonată, Adina Samson.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ