Nicolae Ceaușescu, în ultimul videoclip al formației Pet Shop Boys!

| 11 feb, 09:19

Nicolae Ceaușescu apare în cel mai recent videoclip al formației Pet Shop Boys. Trupa britanică a lansat săptămâna trecută clipul.

În videoclip este redată o vizită făcută de Nicolae Ceaușescu în Coreea de Nord. Legendara formație a lansat săptămâna trecută o melodie nouă. Cântecul este o satiră, în special la adresa lui Donald Trump și a susținătorilor Brexit.

„Give Stupidity a Chance” („Dați prostiei o șansă”) este cel mai nou cântec al trupei Pet Shop Boys, ilustrat și cu filmri din timpul unei vizite pe care Nicolae Ceaușescu a făcut-o în anii '70 în Coreea de Nord, potrivit observator.tv.

Vizita făcută de Nicolae Ceaușescu în Coreea de Nord, ilustrată în clip

Give Stupidity A Chance" se regăsește pe noul EP al trupei Pet Shop Boys,  intitulat "Agenda".

"Oamenii inteligenți au spus ce au avut de spus / Acum e timpul ca și prostimea să arate calea... Ne-am săturat de experți și înțelegerile lor / De ce să te bazezi pe fapte când pur și simplu poți să te lași purtat de sentimente?" , acestea sunt câteva dintre versurile melodiei.

„Melodia este o satiră la adresa conducătorilor politici de proastă calitate din lumea modernă”, a declarat Neil Tennant.

În iunie 1971, Nicolae Ceauşescu, Elena Ceaușescu şi alţi înalţi demnitari comunişti, printre care și Ion Iliescu, pe atunci ministru al tineretului şi secretar al CC al PCR, au descoperit spectacolele de propagandă din China şi din Coreea de Nord. După ce a vizitat China, Coreea de Nord, Mongolia şi Vietnamul de Nord, Nicolae Ceaușescu a convocat o teleconferință cu prim-secretarii de partid ai județelor pentru a le expune ideea unei revoluții culturale în stil maoist.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ