Nicolae Robu cere viitoarei conduceri a PNL ''debarasarea de aliatul toxic USR''

| 31 mai, 20:45

Fostul preşedinte al liberalilor timişeni, Nicolae Robu, a cerut, luni, viitoarei conduceri a PNL, ca primă prioritate, "debarasarea de aliatul toxic USR", întrucât "curentul neomarxist este străin de interesele României", iar "exponenţii lui, ajunşi în diverse funcţii printr-o manipulare fără precedent a oamenilor de bună credinţă, (...) sunt de o incompetenţă şi rea credinţă catastrofale".



Nicolae Robu susţine, într-o postare pe Facebook, că PNL are mulţi oameni valoroşi care i-ar putea fi buni preşedinţi, dar indiferent de echipa învingătoare, aceasta ar trebui să ţină cont de prioritatea enunţată de el.

"Iată condiţia pe care eu personal o consider obligatorie: debarasarea PNL de aliatul toxic USR. Scurt şi clar. A fost o greşeală asocierea PNL cu socialiştii, cu PSD, în 2011, este cel puţin la fel de nocivă asocierea de acum, cu neomarxiştii, cu USR+PLUS. Acest curent, neomarxismul, este străin de interesele României, iar exponenţii lui, ajunşi în diverse funcţii, printr-o manipulare fără precedent a oamenilor de bună credinţă, aspiranţi legitimi la un mai bine pentru comunităţile/ ţara lor - dacă părea posibil, de ce nu? - sau prin negocieri de-o obrăznicie, iarăşi, nemaiîntâlnită, sunt de o incompetenţă şi rea credinţă catastrofale. PNL nu are ce căuta alături de asemenea oameni şi de un asemenea curent", spune Nicolae Robu.

Liberalul timişean prezintă şi o listă deschisă, reprezentând, în opinia sa, 12 nume de liberali, în ordine alfabetică, care ar putea conduce mai departe partidul.

"Cu scuzele de rigoare pentru cei ce nu se regăsesc pe listă. (...). Iată lista deschisă, ordonată alfabetic: Emil Boc, Rareş Bogdan, Ilie Bolojan, Cristian Buşoi, Florin Cîţu, Iulian Dumitrescu, Gheorghe Falcă, Gheorghe Flutur, Dan Motreanu, Siegfrid Mureşan, Ludovic Orban, Robert Sighiartău", arată Nicolae Robu.

Actualul preşedinte interimar al PNL Timiş, Alin Nica, a declarat că organizaţia nu a discutat, încă, despre candidatul pe care-l va susţine la şefia PNL. "Nu ne-am pronunţat", a precizat Nica, potrivit Agerpres.

Tag-uri: liberal, Nicolae Robu, USR
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ