Nicolăescu (PNL): Proiectul legii prevenţiei în sănătate a fost respins prin încălcarea procedurilor parlamentare

| 15 mar, 15:37

Liderul deputaţilor PNL Eugen Nicolăescu susţine că respingerea, în Comisia de sănătate a Camerei, a proiectului de lege privind prevenţia în sănătate s-a făcut prin încălcarea procedurilor parlamentare şi a principiilor de bază ale democraţiei şi ale statului de drept.

"PSD, prin reprezentanţii săi, a ignorat amendamentele societăţii civile, asumate de PNL şi depuse în termenul regulamentar şi a refuzat să le supună dezbaterii comisiei. Raportul de respingere, adoptat de majoritatea conturată în jurul PSD, încalcă Regulamentul Camerei Deputaţilor şi arată că social-democraţii sfidează în mod permanent valorile şi principiile democratice, răsturnând cu totul regulile de funcţionare ale Parlamentului României. Gestul PSD generează o incoerenţă gravă în procesul legislativ şi totodată echivalează cu o cenzură a vocii societăţii civile care astfel este pur şi simplu redusă la tăcere", afirmă Nicolăescu, într-un comunicat remis AGERPRES. 

Liderul grupului parlamentar al PNL a adăugat că Regulamentul prevede că, în cazul în care amendamentele ar fi fost dezbătute, votate şi acceptate în cadrul şedinţei, pe acest proiect legislativ se putea hotărî doar desesizarea Camerei Deputaţilor şi numai în această situaţie, prin eliminarea înfiinţării Agenţiei Naţionale de Prevenţie în Sănătate, legea ar fi intrat în competenţa Senatului, ca prima cameră sesizată, iar Camera Deputaţilor ar fi devenit for decizional. 

"Având în vedere acest fapt, grupul parlamentar PNL rămâne consecvent în demersul său şi va trimite societăţii civile implicate, specialiştilor din domeniul sănătăţii, Comisiei de sănătate a PNL, deputaţilor şi senatorilor liberali forma amendată a legii, pentru a se crea contextul general de susţinere a unei legi a prevenţiei în sănătate ca politică publică naţională susţinută permanent de statul român", subliniază Nicolăescu, potrivit sursei citate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ