Nicolicea, despre diplomaţii veniţi la Comisia Juridică: Respectivii n-au avut motiv de îngrijorare

| 12 dec, 2013

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a declarat, joi, că el împreună cu preşedintele Comisiei juridice s-a întâlnit cu diplomaţii europeni pentru a informa corect despre modificarea Codului Penal, precizând că "respectivii nu au avut un motiv de îngrijorare".

"Respectivii nu au avut un motiv de îngrijorare şi nu au spus de o îngrijorare, ci s-au interesat pentru că, cum ştiţi, în februarie intră în vigoare un nou Cod şi erau interesaţi dacă acesta se implementează corect şi dacă măsurile acestea afectează într-un fel sau altul, într-un fel negativ, chestiunile care-i îngrijorau", a precizat Nicolicea.

El a arătat că împreună cu Ciucă a prezentat situaţia şi că vor trimite şi un punct de vedere scris.

"Aşa cum am spus, la iniţiativa unei ambasade precum şi la iniţiativa preşedintelui Camerei s-a considerat că este foarte util ca reprezentanţii ţărilor care se interesează de noi, şi mai precis prietenii şi ţările din UE, să stăm de vorbă şi să-i intereseze în mod corect şi direct de la sursă pentru că, după cum aţi văzut, au fost escaladate nişte subiecte mai mult sau puţin adevărate într-un mod mai mult sau mai puţin adevărat. Scopul a fost să informăm corect despre această situaţie, am prezentat situaţia, punctele de vedere, le vom pune şi un punct de vedere scris, împreună cu documentaţia respectivă, şi am rugat să nu creadă, i-am rugat să ne verifice", a explicat Nicolicea.

El a arătat că la discuţii au participat preşedintele Comisiei Juridice, Bogdan Ciucă, şi cu el. Nicolicea a mai spus că discuţiile au fost "fructuoase şi în beneficiul României".

"La aceste discuţii am participat doi, domnul preşedinte şi cu mine, nu că noi am fi autori a acestor modificări la care am participat, ci pentru că ne-am pus la dispoziţie expertiza pe care cu toţii o ştiţi în explicarea corectă a situaţiei. Şi aşa cum aţi văzut şi din mesajul ambasadorului Olandei a reieşit că e foarte bună o comunicare între prezentanţii ţărilor. Noi am solicitat chiar o întâlnire cu parlamentarii ţărilor respective pentru a face un schimb de discuţii pe aceste subiecte. Cred că au fost nişte discuţii fructuoase şi în beneficiul României", a mai spus Eugen Nicolicea.

Parlamentarul a făcut aceste precizări după ce el şi Ciucă au avut o discuţie cu ambasadorul Olandei la Bucureşti.

De altfel, Bogdan Ciucă şi Eugen Nicolicea s-au întâlnit cu reprezentanţi ai ambasadelor Germaniei, Franţei, şi reprezentantul ambasadei Marii Britanii şi urmează să se întâlnească vineri cu reprezentanţi ai ambasadei SUA.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ