Nicușor Constantinescu rămâne sub control judiciar

| 21 dec, 16:38

Magistrații Curții de Apel Constanța au respins, luni, cererea lui Nicușor Constantinescu de revocare a măsurii preventive a controlului judiciar, respectiv de modificare a respectivei măsuri, în dosarul Centrul Militar Zonal, transmite Agerpres.

Decizia instanței de judecată este definitivă.

Hotărârea a fost dată după ce, luna trecută, judecătorii Curții de Apel Constanța au admis contestația lui Constantinescu împotriva controlului judiciar, în dosarul privind finanțarea cluburilor sportive, și au desființat în parte decizia judecătorilor Tribunalului, astfel încât acesta își poate exercita funcția de președinte al Consiliului Județean (CJ) Constanța, decizia fiind definitivă.

Constantinescu nu își poate însă exercita funcția pentru că interdicția respectivă este instituită și în dosarul Centrul Militar Zonal, măsură ce a fost contestată la Curtea de Apel.

Nicușor Constantinescu este judecat, la Constanța, în dosarul referitor la finanțarea cluburilor sportive, în care este acuzat de mai multe infracțiuni, printre care abuz în serviciu și conflict de interese, în dosarul privind subfinanțarea CMZ, cât și în dosarul privind achiziționarea de CJ a elicopterului prăbușit în decembrie 2014 în Lacul Siutghiol, sub acuzația de abuz în serviciu.

În dosarul CMZ, Constantinescu, a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare cu executare, fiind acuzat de abuz în serviciu în formă continuată. Sentința a fost atacată cu apel.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ