Nicușor Dan: Gabriela Firea a cheltuit în 4 ani bugetul pe 5 ani

| 04 aug, 22:05

 

Nicuşor Dan a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că primarul general Gabriela Firea a cheltuit în patru ani bugetul pe cinci ani al municipalităţii.

 

 

 

"La momentul ăsta (...) se pare că datoria curentă a Primăriei, la sfârşit de 2020, este de 3,7 miliarde de lei. Asta înseamnă că primarul PSD Firea a cheltuit în patru ani bugetul pe cinci ani. Asta înseamnă că datoria curentă a Primăriei Capitalei este bugetul pe anul următor, pe care l-a îndatorat", a susţinut Dan, într-o conferinţă de presă organizată în faţa sediului PMB.
În opinia sa, Gabriela Firea "a fost depăşită" de funcţia pe care a avut-o şi a dus traficul din Bucureşti, cât şi finanţele Primăriei într-un "blocaj complet".
"După ce a dus oraşul, după ce a dus traficul într-un blocaj complet, iată că primarul PSD Firea a dus şi finanţele publice într-un blocaj complet. Te întrebi cum e posibil ca un oraş, o Primărie, care are un buget de aproape 1 miliard de euro, să intre în faliment. Primarul Firea dă vina pe alţii, ca de obicei, încearcă să spună că afacerea Constanda este cauza acestui faliment. Nu este adevărat: Primăria Capitalei este în faliment de multă vreme, oricând ANAF ar fi putut să-i închidă conturile, să ceară insolvenţa STB-ului, oricând ELCEN-ul ar fi putut să ceară insolvenţa Termoenergetica. La sfârşitul lui 2019, datoriile curente ale Primăriei Capitalei erau 1,5 miliarde de lei datorii comerciale şi 1,5 miliarde de lei datorii către stat", a explicat Nicuşor Dan, citat de Agerpres.
Potrivit acestuia, atunci când duci oraşul în faliment, "te ascunzi în gaură de şarpe de ruşinea asta" şi nu mai candidezi pentru încă un mandat, "pentru a fi preşedintele PSD sau preşedintele României".
"Primarul PSD Firea minte şi când spune că nu va avea de acum încolo să plătească transportul public şi căldura. Păi deja nu le-a plătit. Datoria STB-ului către ANAF este de 700 de milioane de lei, datoria Termoenergetica către ELCEN este de 500 de milioane de lei. Primarul PSD Firea mai minte când spune că nu a primit banii pe care trebuia să-i primească de la bugetul de stat. De fapt, în prima jumătate din 2020, a primit de la bugetul de stat mai mulţi bani decât a primit în prima jumătate a lui 2019", a afirmat Nicuşor Dan.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ