Nicuşor Dan: Dragnea să dea garanţie că PSD nu va iniţia modificarea legilor ANI, DNA şi Codului penal

| 29 noi, 14:19

Preşedintele USR, Nicuşor Dan, îi cere liderului PSD, Liviu Dragnea, să dea o garanţie electoratului că parlamentarii social-democraţi care vor fi aleşi pe 11 decembrie nu vor iniţia legi de modificare a Codului penal, a statutului DNA şi de funcţionare a ANI.

"Avem trei cereri publice către Liviu Dragnea, îi cerem să declare public că în următorul mandat parlamentar PSD nu va iniţia modificări ale Codului penal, PSD nu va iniţia legi de modificare a statutului DNA şi cerem public să declare că în următorul mandat în Parlament PSD nu va iniţia o lege de modificare a funcţionării ANI. Asta e cererea publică pe care i-o facem lui Liviu Dragnea - să dea o garanţie electoratului care va vota pe 11 decembrie că nu va vota aceste legi de care nouă ne e frică", a afirmat Nicuşor Dan, marţi, într-o conferinţă de presă. 

El susţine că o lege a amnistiei penale ar fi "cea mai grea lovitură care se poate da statului de drept din România". 

"Colegii mei au făcut o sinteză în care avem politicieni PSD şi PNL care însumează 113 ani de puşcărie, iar prin faptele lor de corupţie există la bugetul statului un prejudiciu mai mare de 1 miliard de lei. Din aceşti bani se pot face 200 de centre primare de sănătate pe care le-a propus USR în programul său, poţi să consolidezi 5.000 de apartamente care sunt încadrate în clasa de risc seismic, tot ca echivalent, în programul nostru, este bugetul anual al programului 'Şcoală după şcoală' ", a spus Nicuşor Dan. 

Liderul USR susţine că în aceeaşi legislatură 2012 - 2016 au avut loc 16 încercări de modificare fie a Codului penal, fie a legilor conexe, cu scopul de a-i scăpa de justiţie pe oamenii corupţi, iar dintre aceste 16 încercări, 10 au fost iniţiate de parlamentari PSD. 

Preşedintele USR a precizat că printre iniţiatorii acestor proiecte se află Şerban Nicolae, Eugen Nicolicea, Călin Popescu-Tăriceanu, Cristiana Anghel, Ovidiu Donţu, Ciprian Rogojan, care se regăsesc în prezent pe listele PSD şi ALDE pentru Parlament. 

"Există o probabilitate mare ca aceşti oameni să intre în Parlament şi există riscul ca ei să susţină în continuare acelaşi tip de legi", a adăugat Nicuşor Dan.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ