Nicuşor Dan lansează un nou atac: ”Firea se pregăteşte să distribuie măşti cu însemnele sale electorale în şcoli!”

| 27 aug, 22:37

Nicușor Dan a vorbit în conferința de presă susținută joi despre măștile de protecție donate de Gabriela Firea elevilor din București. Candidatul alianței PNL-USR-PLUS spune că „Firea a atins un nou nivel al josniciei politice”. Asta, pentru că primarul general ar dona elevilor măști inscripționate cu însemnele electorale proprii. În plus, spune Nicușor Dan, acestea ar fi distribuite de funcționari publici, lucru interzis de lege.

 

„Primarul în funcție Gabriela Firea, a atins în urmă cu câteva ore un nou nivel al josniciei politice. Pentru că este o josnicie politică să folosești o criză medicală, este o josnicie politică să folosești vulnerabilitatea unor persoane pentru a-ți face campanie electorală. Mai precis, am văzut cutii cu măști inscripționate cu însemnele electorale ale Gabrielei Firea, care urmează să fie distribuite de funcționari publici în școli.
Din punct de vedere moral este o josnicie. Din punct de vedere legal, sunt cel puțin trei legi care sunt încălcate. În primul rând, nu este permis de legislația electorală, oferirea de materiale electorale, foloase materiale în campania electorală. În al doilea rând, este interzisă campania electorală în școli. În al treilea rând, și asta are o componentă penală, este interzisă utilizarea funcționarilor publici, adică folosirea funcției publice, pentru a implica funcționari publici în campania electorală.
Vreau să fiu bine înțeles! Există o necesitate pentru măști în școală, în special pentru copiii care vin din familii vulnerabile și este de competența autorităților locale să ofere aceste măști. De aceea, autoritățile locale din București, primăriile din București trebuie să ofere măști copiilor, care nu își permit să vină cu masca de acasă, dar această chestiune trebuie să fie făcută în mod instituțional și, probabil că, dacă Primăria Capitalei nu ar fi, astăzi, în faliment, primarul PSD al Capitalei ar fi făcut chestiunea asta în mod instituțional. Însă, a distribui măști, a face campanie electorală în școli, utilizând o chestiune medicală, o criză medicală, este așa cum am spus, o josnicie.
Îi invit pe Bucureșteni să vină pe 27 septembrie la vot, să facem astfel încât acest coșmar, care s-a numit administrația PSD, să dispară din București.
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat joi donarea a 100.000 de măşti de protecţie către şcolile bucureştene, care vor fi distribuite prin intermediul primăriilor de sector.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ