Nicuşor Dan: Ni s-a propus - 'Noi suntem filiala X a partidului Y. Venim toţi la voi'

| 25 aug, 12:14

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, a declarat miercuri seara că au existat filiale ale altor partide care şi-au exprimat dorinţa de a face parte din USR, precizând că a refuzat aceste propuneri.

"Vrem să fim un partid rezonabil, care să aibă un public mare, fără să facem însă compromisuri, să ne grăbim şi să luăm filiale, cum ni s-a propus: 'Noi suntem filiala X a partidului Y din judeţul cutare. Venim toţi la voi' (...) Odată cu asta, foarte mulţi oameni de calitate care vin acum către noi nu ar mai veni. Ar spune: 'Aaa, sunteţi acelaşi lucru pe care l-am văzut deja de atâtea ori'", a declarat liderul USR la Digi24. 

El a reiterat că 'uşile USR sunt deschise' pentru mai mulţi membri ai actualului Guvern, dar că nu au existat discuţii cu niciunul dintre miniştri privind o posibilă candidatură pe listele Uniunii. 

"Noi avem nişte criterii de admitere. Mulţi din oamenii din actualul Guvern se încadrează în tipul de oameni pe care noi îi aşteptăm. Decizia le aparţine, dacă vor face sau nu pasul acesta. (...) Deocamdată, nu am avut discuţii. Am avut nişte discuţii de ordin tehnic acolo unde ne-am intersectat în activitatea noastră din consiliile din Bucureşti cu activitatea lor de miniştri. Mulţi dintre ei sunt foarte ocupaţi să îşi termine mandatul, să termine ce au început. (...) Sunt câţiva dintre ei care sunt extrem de valoroşi ca profesionişti şi a căror prezenţă în Parlament ar fi benefică. Premierul însuşi, fără îndoială, însă din câte am înţeles dumnealui a spus că nu va face politică în pasul imediat următor", a spus Nicuşor Dan. 

El a apreciat că actualul Cabinet "e un guvern cu bune şi cu rele", prima greşeală a premierului fiind faptul că a acceptat 'să facă un guvern în trei zile'. 

"Din cauza asta a fost un număr mare de miniştri din primul val care nu au confirmat: domnul de la Sănătate, cel de la Educaţie. A fost un guvern care a făcut compromisuri mari cu partidele care i-au dat votul în Parlament. Nu înţeleg altfel de ce domnul Tobă ar mai fi ministru azi", a adăugat Nicuşor Dan. 

Pe de altă parte, a remarcat că actualul Guvern nu a fost implicat în niciun act de corupţie, "ceea ce e o noutate pentru România anilor '90-2000". 

"Este un guvern care nu a ieşit în discuţii politicianiste. Acesta e un lucru pe care eu îl apreciez foarte mult, adică a încercat să vorbească despre problemă - soluţie. De asemenea, a deschis dialogul cu societatea civilă. Există grupuri de lucru în care specialişti din societatea civilă sunt invitaţi", a completat Nicuşor Dan. 

El a subliniat că USR nu vrea să facă alianţe cu vechile partide, adăugând că acestea "nu sunt în momentul de faţă suficient de frecventabile" şi că Uniunea nu doreşte să intre "în acel tip de negociere prin care s-a făcut politică până acum". 

În acest sens, a menţionat că USR are un parteneriat cu Partidul Pentru Iaşi, convenţia fiind ca Uniunea să nu înfiinţeze o filială în acest oraş, iar membrii respectivei formaţiuni să candideze pe listele USR pentru alegerile parlamentare. Pe de altă parte, a precizat că mulţi dintre cei care au candidat ca independenţi la alegerile locale "vor veni către USR". 

În ce priveşte data alegerilor, Nicuşor Dan a apreciat că aceasta ar fi trebuit stabilită în luna martie, dar a opinat că data de 11 decembrie este o variantă mai 'rezonabilă'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ