Nicuşor Dan, o nouă promisiune: "După alegeri vom sesiza instituţiile abilitate pe chestiunea Constanda şi parcul Bordei"

| 13 aug, 17:12

Nicuşor Dan, candidatul susţinut de PNL şi USR PLUS la Primăria Capitalei, a declarat, joi, că, imediat după alegerile locale, va sesiza instituţiile abilitate ale statului în cazul Constanda şi Parcul Bordei, potrivit Agerpres.

"Urmează o şedinţă de Consiliu General în care primarul PSD şi echipa PSD vor să dea ultimele tunuri din acest mandat. Vreau să avertizez şi primarul PSD, şi echipa PSD că lucrurile nu o să rămână aşa, că imediat după alegeri o să facem o cercetare a ce s-a întâmplat şi vom sesiza instituţiile abilitate în special pe chestiunea Constanda şi pe chestiunea Parcului Bordei", a anunţat Nicuşor Dan într-o conferinţă de presă susţinută în faţa Primăriei Capitalei, înainte de ședința Consiliului General al Municipiului București.

Deputatul a reiterat că Primăria Capitalei era în faliment înainte să apară cazul Constanda şi a spus că datoria în acest caz este undeva la 10-12% din datoria generală.
Nicuşor Dan a solicitat mai multe informaţii primarului Capitalei, Gabriela Firea, arătând că fără aceste răspunsuri ar fi "absurd" ca proiectul de hotărâre privind darea în plată a unei părţi din Satul Francez să fie votat de către consilierii PNL şi USR PLUS.
"Legat de cazul Constanda, somez primarul PSD să vină azi în faţa consilierilor generali şi a bucureştenilor şi să răspundă la trei întrebări: unu - care este datoria curentă a Primăriei Capitalei, datoria totală şi datoria defalcată, către cine sunt aceste datorii?; doi: care a fost înţelegerea cu Constanda în baza căreia i-a virat deja în conturi 17 milioane de euro?; şi trei: care este înţelegerea cu Constanda în baza căreia vine azi şi ne garantează că deşi terenul are o valoare - spune primăria - de 40 de milioane mai departe pentru datoria restantă de 60 de milioane de euro Constanda nu va ţine în continuare blocate conturile Primăriei Capitalei? În afara acestor informaţii ar fi absurd ca consilierii PNL şi USR-PLUS să voteze acest proiect de hotărâre", a spus Nicuşor Dan.
El a atras atenţia şi asupra altor proiecte aflate pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.
Astfel, Nicuşor Dan a susţinut că prin PUZ sector 2 dispar zeci de hectare de spaţiu verde.
"E ilegal să dispară spaţiile verzi. Dispar spaţiile verzi de pe malurile lacurilor", a adăugat el. El a indicat că prin acest PUZ dispare un luciu de apă din zona unui club de noapte, care devine construibil.
De asemenea, el a afirmat că prin PUZ sector 6 dispar zeci de hectare de spaţiu verde. Nicuşor Dan a susţinut că zona serelor din Prelungirea Ghencea devine spaţiu construibil.
Candidatul la Primăria Capitalei a mai susţinut că pe spaţiul verde de la Răzoare se prevede construirea de blocuri de 30 de etaje şi amplasarea parcărilor în afara ansamblurilor rezidenţiale.
El a arătat că mai există un PUZ "poveste" lângă Parcul Văcăreşti, unde se prevăd blocuri lipite de acest parc, şi un PUZ la Electronicii, cu blocuri de locuinţe la 15 metri de calea ferată, lângă Gara Obor.
"Aceste lucruri nu vor rămâne aşa. Imediat după alegeri vom cerceta abuzurile şi ilegalităţile care s-au comis în Primăria Capitalei şi vom sesiza instituţiile abilitate", a reiterat Nicuşor Dan.
Consilierii generali Ana Ciceală (USR) şi Stelian Bujduveanu (PNL) au arătat că reprezentanţii celor două partide nu vor vota proiecte "imorale şi ilegale".
Consilierii municipali s-au întrunit, joi, de la ora 11.00, în cadrul unei şedinţe pe a cărei ordine de zi figurează 53 de proiecte de hotărâre, printre care şi cel privind darea în plată a unei părţi din Satul Francez, precum şi noul regulament de organizare şi funcţionare a serviciului public de salubrizare.
Tag-uri: atenţie, constanda, psd
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ