Nicuşor Dan: ”Primăria Capitalei are 6.000 de litigii, ceea ce arată că ceva nu funcţionează”

| 29 oct, 21:01

Primarul general Nicuşor Dan a anunţat, joi seară, că a făcut o primă evaluare a instituţiei şi a constatat că sunt 6.000 de litigii pe care le are municipalitatea, ceea ce arată că ”ceva nu funcţionează”. În plus, Dan a explicat că situaţia financiară este cea pe care a estimat-o în campania electorală, respectiv datorii de 3 miliarde de lei.

 

”Am avut azi o primă zi de aveluare a instituţiei. Aşa cum am spus, primele zile mă voi ocupa de chestiunile urgente şi mă voi asigura că instituţia poate să funcţioneze”, a declarat, joi seară, într-o onferinţă de presă, Nicuşor Dan.
Acesta a explicat că a făcut o evaluare a Direcţiei Juridice şi o evaluare preliminară a situaţiei financiare.
”Primăria Capitalei are în prezent 6000 de litighii, ceea ce arată că ceva nu funcţionează”, a afirmat primarul general.
”Situaţia financiară este cea de care am vorbit în campania electorală. În linii mari, Primăria Capitalei şi instituţiile din subordine au datorii de 3 miliarde de lei. Nu am pus la această sumă care sunt datoriile companiilor”, a adăugat primarul.
Acesta a discutat şi cu instituţiile implicate în combaterea pandemiei.
”Am avut o discuţie în care am invitat reprezentanţi din DSP, DSU, MS, Poliţia Naţională, Poliţia Locală, Jandarmerie, reprezentanţi ai Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov. O primă observaţie că multe dintre aceste instituţii nu au colaborat între ele şi promisiunea pe care o fac este că mă voi asigura ca aceste instituţii să colaboreze între ele. Am abordat situaţia spitalelor, am abordat situaţia ambulanţelor, am abordat chestiunea testării ce e important să facem în săptămânile următoare, adică către ce categorii de oameni ne vom duce cu testarea în săptămânile următoare. Am abordat şi chestiunea socială, cum să facem ca acele măşti care există deja să ajungă la persoanele vulnerabile care au nevoie de ele şi cum să facem ca persoanele vulnerabile să primească asistenţă la domiciliu pentru a nu se expune riscului de a ieşi afară din casă”, a mai declarat primarul.
Acesta a explicat că există disponibilitate pentru ca spitalele din subordinea primăriei să intre în circuitul pentru bolnavii de coronavirus.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ