Nicuşor Dan: Sperăm să fim în majoritatea care îl susţine pe Dacian Cioloş. Vom negocia exclusiv cu domnia sa

| 28 noi, 15:53

Propunerea USR pentru poziţia de premier este Dacian Cioloş, a declarat luni preşedintele formaţiunii, Nicuşor Dan, acesta exprimându-şi speranţa că actualul prim-ministru va fi nominalizat şi susţinut de o majoritate, din care nu va face parte PSD.

"Sperăm să fim în majoritatea care îl susţine pe Dacian Cioloş, vom negocia exclusiv cu domnia sa, vom negocia pe programul de guvernare, iar aceste lucruri sunt convins că sunt între lucrurile pe care şi domnia sa şi le doreşte. Propunerea noastră pentru poziţia de premier este Dacian Cioloş, sperăm ca domnia sa să fie nominalizat şi să fie susţinut de o majoritate, în mod evident în această majoritate nu va intra PSD - este o variantă exclusă", a precizat Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă. 

Potrivit acestuia, o condiţie pentru susţinerea viitorului Guvern este ca USR să aibă un cuvânt de spus în cazul miniştrilor politici propuşi de celelalte partide. 

''O condiţie pentru susţinerea Guvernului este să avem un cuvânt de spus pentru miniştrii politici propuşi de celelalte partide - nu vrem să vedem persoane controversate acolo. Nu o să avem poziţii de ministru pentru USR, fără însă a ne opune în cazul în care domnul Cioloş consideră că cea mai competentă persoană pentru o anumită poziţie este în USR", a susţinut el. 

Cât priveşte o alianţă parlamentară a PNL-USR cu PMP, acesta a spus: "Să vedem mai întâi cine intră în Parlament şi în funcţie de asta o să vedem cine va fi majoritatea care va susţine prim-ministrul. Repet, mi-ar plăcea să fim această majoritate, pentru că ne-ar permite ca punctele din programul nostru să facă parte din programul de guvernare şi vom negocia exclusiv cu prim-ministrul".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ