Nicuşor Dan: Un prim-ministru condamnat penal ar duce la o izolare a României

| 12 dec, 13:54

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, a declarat, luni, că nominalizarea unui prim-ministru condamnat penal ar duce la o izolare a României de către partenerii occidentali.

La rândul său, Cristian Ghinea, membru al USR, şi-a exprimat speranţa că preşedintele Klaus Iohannis nu va nominaliza o astfel de persoană la conducerea Guvernului. 

"Domnul Dragnea a spus că nu va modifica legea care interzice condamnaţilor penali să fie miniştri, deci şi prim-miniştri. Preşedintele Iohannis a spus că nu va nominaliza un prim-ministru condamnat penal. Este şi punctul nostru de vedere. Un prim-ministru condamnat penal ar duce la o izolare a României de către partenerii noştri occidentali", a afirmat Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă. 

"Îl îndemnăm (pe preşedintele Klaus Iohannis - n.r.) să îşi menţină promisiunea pe care a făcut-o de a nu nominaliza un condamnat penal pentru funcţia de prim-ministru", a adăugat Cristian Ghinea. 

Nicuşor Dan a calificat drept "o performanţă deosebită" a USR rezultatul alegerilor parlamentare, un partid înfiinţat în luna februarie şi care a pornit fără resurse. 

El a adăugat că este "pozitiv şi deosebit" pentru democraţia din România faptul că un partid format din oameni care nu au mai făcut politică şi care au cariere profesionale "solide" face parte din Parlament. 

"Va fi o presiune pozitivă pe care o să o punem pe celelalte partide prin modul în care vom interacţiona cu cetăţenii, cu vocile din societate care au ceva de spus şi pe care le vom invita la toate dezbaterile din Parlament, pentru ca expertiza lor trebuie să fie folosită", a declarat Nicuşor Dan. 

Potrivit acestuia, USR respectă votul pe care românii l-au dat. El a admis că nu se aştepta la un scor atât de mare pentru PSD, menţionând totodată că USR va urmări activitatea majorităţii parlamentare şi a Guvernului. 

"Românii au votat pentru un trai mai bun, pentru salarii mai mari, pentru taxe mai mici, au considerat că partidele pe care le-au votat vor fi capabile să realizeze aceste aşteptări. Noi, pe chestiuni pozitive, care să îmbunătăţească viaţa românilor, vom discuta, vom colabora în mod pozitiv cu viitorul Guvern, cu viitoarea majoritate. Dacă însă - cum din păcate se întâmplă la Bucureşti deja - acest vot va fi folosit pentru o domnie a bunului plac, pentru abuzuri ale autorităţilor publice, pentru un atac asupra statului de drept, aşa cum de exemplu, legea amnistiei penale şi fiscale a fost vehiculată în campania electorală, USR se va opune vehement prin toate mijloacele pe care le are", a explicat liderul USR. 

Nicuşor Dan a susţinut că membrii USR au fiecare "o istorie" a luptei împotriva ilegalităţilor, a abuzurilor administraţiei şi a jafului din banii publici. 

"Avem acum mai multă putere şi mai multe resurse pentru a o face. Armele noastre sunt opinia publică şi justiţia", a spus el. 

Dan a reiterat că uşa USR este deschisă pentru premierul Dacian Cioloş şi a anunţat că urmează să fie organizat un congres al formaţiunii. 

"Sperăm ca fuziunea să se consume la Curtea de Apel cât mai repede, adică să fie respins apelul pe care l-au făcut sateliţii PSD la Curtea de Apel, şi atunci conducerea formală a USR să fie Biroul naţional al USB. În acest Birou naţional sunt în acest moment numai oameni din Bucureşti şi e nevoie de un congres în care să fie reprezentaţi oameni din toate judeţele care au muncit din greu în campania asta", a explicat el.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ