Nicuşor Dan vrea ca o parte din arborii ce ar trebui defrişaţi pentru Valea Largă să fie transplantaţi

| 08 mai, 22:15


Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, susţine varianta transplantării a 30-40% dintre arborii care ar trebui defrişaţi în vederea continuării lucrărilor la Drumul Valea Largă.

 

Edilul general a declarat luni seară la B1Tv că demersurile pentru realizarea drumului respectiv au început în urmă cu un an şi jumătate iar Consiliul General al Capitalei a aprobat realizarea exproprierilor.
"O primă etapă a fost exproprierea, care a trecut prin Consiliul General. (...) După aceea a fost o autorizaţie de construire pentru şosea, pe care tot noi am dat-o. Şi această autorizaţie de construire prevede că pe partea pe care se extinde această şosea trebuie să dispară nişte copaci. Acum, după ce au venit cei de la Sectorul 6 cu toate actele, colegii mei de la Direcţia de Mediu au făcut o propunere care spune că toţi aceşti aproximativ 400 de copaci să fie tăiaţi. Şi eu nu am fost de acord cu asta, pentru că o parte dintre ei sunt arbori maturi şi în Bucureşti există instrumente cu care poţi să îi scoţi cu tot cu rădăcină, să îi muţi mai departe. Şi e păcat ca o parte dintre ei, de ordinul 30-40% dintre aceşti copaci să fie tăiaţi, pur şi simplu, când pot să fie transplantaţi", a spus el.
Nicuşor Dan a afirmat că Primăria va susţine şi în alte cazuri această metodă "mai prietenoasă cu natura", atunci când o lucrare de infrastructură va necesita defrişări. El a subliniat că pentru implementarea acestei metode este necesară o maşină specială, care poate muta chiar 20 de arbori într-o singură zi.
"Dacă arborii sunt în aceeaşi locaţie, cum este este cazul nostru - ei sunt întinşi 400 pe un kilometru şi jumătate -, poate să îţi mute 20 de arbori în aceeaşi zi", a spus primarul general.
În ce priveşte posibilitatea ca edilul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, să îşi asume amenzile pentru realizarea unor defrişări fără aviz, Nicuşor Dan a replicat că autoritatea publică trebuie să fie un model pentru cetăţeni.
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, i-a cerut edilului general al Capitalei, Nicuşor Dan, să semneze avizul de defrişare necesar continuării lucrărilor la Drumul Valea Largă, altfel pierzându-se banii din PNDL accesaţi pentru acest proiect, pentru care s-au cheltuit zeci de milioane de lei pe exproprieri.
Ciprian Ciucu şi-a asumat public că pentru fiecare copac defrişat autoritatea locală va planta în compensare zece copaci.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ