Nicuşor Dan vrea să nască şi el un eşec politic

| 07 ian, 2014

Ca şi cum scena politica la început de 2014 nu era şi aşa suficient de încărcată, Nicuşor Dan lansează vine şi eu cu veşti proaspete. Astfel, fostul candidat la Primăria Capitalei vrea să-şi facă partid, conform declaraţiilor sale într-un interviu pentru publicaţia Epoch Times.

“Din punctul meu de vedere, fără să-mi arog în vreun fel faptul că reprezint Piaţa Universităţii, vă pot spune că voi înfiinţa un partid politic cu toţi cei care s-au implicat în campania mea pentru primărie din vara lui 2012. Acest partid îşi va propune doar câstigarea alegerilor locale din Bucureşti din 2016, adică vizează funcţia de primar general şi cât mai multe poziţii în Consiliul General. După cum ştiţi legea alegerilor locale împiedică independenţii să formeze liste, iar pentru a merge în alegerile pentru Consiliu, ai nevoie de un partid. De aceea, probabil în prima jumătate a anului 2014, vom începe formalităţile de constituire a partidului”, a subliniat Nicuşor Dan în cadrul interviului.

În 2012, Nicuşor Dan nu a reuşit să treacă pragul de 10% în scrutinul pentru Primăria Bucureştiului, obţinând numai 9,44%. Adică de şase ori mai puţine voturi raportat la Sorin Oprescu, actualul primar al Capitalei acumulând 56,25% din opţiunile bucureştenilor. În acest context, ambiţiile exprimate de Nicuşor Dan de a câştiga competiţia pentru PMB frizează ridicolul.

Indiferent de când îşi va lansa partidul, de numele noi formaţiuni, de adepţii pe care îi va aduna în jurul său de pe reţelele sociale, planul lui Nicuşor Dan pare a fi sortit eşecului. Demersuri temerare similare au avut Mihai Răzvan Ungureanu cu a sa Forţă Civică, Mihail Neamţu cu Noua Republică şi mai ales Traian Băsescu, artizanul din umbră al Partidului Mişcarea Populară. Toate aceste tentative au marcat eşecuri răsunătoare. Motivele care au determinat “moartea” acestor formaţiuni sunt legate în primul rând de lipsa de credibilitate a liderilor lor.

Cu Mihai Răzvan Ungureanu la conducere, Forţa Civică a rămas la stadiul unui partid inert. Deloc suprinzător dacă ţinem cont că fostul premier al României a rămas în memoria colectivă drept un politician rafinat care se întreţine cu alifii sofisticate şi serveşte la masă numai vită Kobe. Nici încercările sale de a crea un proiect comun al dreptei nu au avut succes. De asemenea, nici Partidul Noua Republică condus de Mihail Neamţu nu a reuşit să scoată capul în politica la nivel înalt, singurele momente în care mass-media a acordat atenţie Noii Republici fiind legate de declaraţiile cu tente legionare care l-au avut drept protagonist pe Mihail Neamţu. Nu în ultimul rând, nici Partidul Mişcarea Populară nu se simte prea bine. În ciuda eforturilor disperate ale agentului electoral Traian Băsescu de a aduce zestre formaţiunii, PMP nu convinge, mai ales că nu are lideri, nu are organizaţii şi nici “suflu” pentru a candida la europarlamentare.

Tot acest tablou nu oferă deloc motive de optimism lui Nicuşor Dan. Construcţia de la zero a unui partid politic nu este deloc o misiune facilă, iar tânărul activist riscă să îşi asume astfel o misiune care cu certitudine îi va depăşi posibilităţile şi capabilităţile organizatorice.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ