Nimeni nu își imagina asta! O nouă teorie ULUITOARE despre locul de pe Pământ unde s-a aflat Grădina Raiului

| 19 iul, 2014

Ca o lucrare care se ocupă cu apărarea “Facerii lumii”, Creation Ministries Internaţional este de multe ori implicată în demontarea miturilor larg răspândite care contrazic învăţătura Sfintei Scripturii şi de asemenea cercetările în domeniu. Aceste convingeri false decurg din afirmaţiile evoluţioniştilor înfocaţi conform cărora “toţi oamenii de ştiinţă cred în evoluţie, care s-a întins pe o perioadă de milioane de ani”, mergând până la mitul împrăştiat de unii creştini prost informaţi că “Charles Darwin şi-a retras teoria evoluţionistă pe patul de moarte”.

Din martie 2003, când forţele Statelor Unite ale Americii şi alţi 29 de aliaţi au invadat Irakul pentru a răsturna regimul lui Sadam Hussein, atât mass-media laică cât şi cea creştină au declarat frecvent că Irakul este locul unde se afla în vechime Grădina Edenului despre care se vorbeşte în Biblie. (Totuşi, unele surse laice au descris de asemenea Grădina Edenului ca fiind “mitică” sau “fantastică”, ca şi când nu ar fi existat niciodată). Dar este Irakul pământul în care se afla grădina raiului? Nu.

Atunci când a trebuit să arătăm că Grădina Edenului nu a fost localizată pe acelaşi teritoriu pe care se găseşte azi Irakul, unii creştini au rămaș șocați, mai ales cei care în marea lor majoritate au cunoștințe despre versetele din cartea Facerii, 2:10-14, în care se face referire la râurile Tigru şi Eufrat care ieşeau din Eden, şi care există ca denumiri de râuri care curg prin Irakul de azi.

Cum ştim că aceste râuri menţionate în Facere nu sunt cele pe care le găsim în Irak azi?

Dacă creştinii ar accepta relatarea istorică despre un potop la scară mondială (Facere 6-8), atunci nu pot spune că râul Tigru/Eufrat şi Grădina Raiului au fost localizate în regiunea mesopotamiană în care se găseşte Irakul din ziua de azi. Potopul global a fost atât de catastrofal încât lumea de dinainte de potop a fost complet distrusă şi remodelata, având loc multe şi masive eroziuni şi depunerea unor sedimente extrem de groase. Lumea dinainte de potop, deci şi Grădina Edenului, au încetat să existe – au pierit, după cum ne confirmă şi 2 Petru 3:6 (“Şi prin apă lumea de atunci a pierit înecată…”). Nici râurile nu au avut posibilitatea să supravieţuiască în urma unui eveniment atât de catastrofal.

După Potop, Facerea 10:10 ne spune că familia lui Noe şi copiii lor s-au mutat din regiunea Munţilor Ararat în câmpiile Sinear (zona cunoscută sub numele de Babilon), care are două râuri, Tigru şi Eufrat. Aceste râuri, totuşi, nu pot fi aceleaşi cu cele din Facere capitolul 2. Aceste noi râuri, atunci şi acum, curg pe deasupra imenselor straturi de rocă care au fost depozitate în vremea potopului.

Evident, cele două râuri nou formate au fost numite după râurile care curgeau odată în timpurile dinainte de potop. O asemenea modalitate de numire este frecvent întâlnită în istorie. Se folosea în special de către ţările colonizatoare care aduceau nume familiare în noile colonii (de exemplu: coloniştii din Britania care au mers în Australia şi America au pus pur şi simplu nume familiare multor localităţi din “lumea nouă”).

Mai mult, o examinare mai amănunţită a capitolul 2 din Facere ne arată că topografia din şi din jurul Edenului a fost diferită de cea de azi. Patru râuri ieşeau odată din Eden; astăzi, doar două râuri mari, Eufratul şi Tigrul, străbat Irakul. De asemenea, unul din cele patru râuri, Ghihon, este descris în Facere 2:13 ca înconjurând “toată ţara Cus (Etiopia)”; dar Etiopia contemporană este la peste 1000 mile distanţă de Irak (chiar peste mare: Marea Roşie)

Contrar credinţelor populare, atunci, grădina Edenului nu a fost în Irak. Ea a fost distrusă de potopul global şi astfel localizarea să îngropată sub straturi de sedimente nu va putea fi aflată niciodata3 De altfel, Grădina Edenului s-ar fi putut găsi la celălalt capăt al lumii!

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 iul, 2014
Părintele Cleopache
Ştiaţi că:
- Iisus s-a născut din mamă virgină, aceasta fiind fertilizată in vitro de către o fantomă ?
- deţine recordul mondial pentru cea mai lungă perioadă de abstinenţă sexuală şi anume 33 de ani ?
- exceptând faptul că era tâmplar, mai practica iluzionismul, medicina alternativă şi multe alte practici “magice” ?
- inelele lui Saturn sunt de fapt prepuţul lui Iisus, fapt dovedit de teologul Leo Allatius ?
- Biblia afirmă că Iisus era o forma de viaţă neconvenţională, fiind alcătuit din pâine integrală şi vin Chateau Cheval Rouge ?
- îi iubeşte atât de mult pe americani încat a ţinut secret mântuirea sa până în anul 1492 ?
- poate merge pe apă pe care o transformă în vin, pentru ca apoi, prin tranzitivitate, să poată merge şi pe vin ?
- a reuşit să se supună sacrificiului suprem chiar dacă, fiind atotştiutor, cunoştea faptul că după trei zile va învia ?
- a murit şi a înviat de peste 2000 de ori ?
- este primul caz uman confirmat de înălţare/decolare ?
- unul dintre hobby-urile sale este apariţia în visele schizofrenicilor ?
- numele său real este Conchita Wurst ?
22 iul, 2014
Părintele Alcoolie
Stimaţi credincioşi, vedeţi că mâine vin să vă miruiesc. Tarifele sunt după cum urmează:
1. 100 de lei - Evanghelia, patrafirul, crucea şi mâna dreaptă, plus bonus de tămâiere all-inclusive;
2. 80 de lei - Patrafirul, mâna dreaptă şi şomoiogul de busuioc cu care vă dau în freză;
3. 50 de lei - Patrafirul şi crucea plus mâna stangă cu care mă scarpin la boaşe;
4. 20 de lei - Doar patrafirul, zgârciţilor. Să nu vă imaginaţi că intraţi în rai cu banii ascunşi în chiloţi;
5. 10 lei - Vă dau să pupaţi salamul bărbos, că altceva nu meritaţi, tăntălăilor;
6. 5 lei - Îmi şterg posteriorul cu mutrele voastre diforme;
7. Moca - Să mergeţi la biserică să vă agheasrnuiască părintele Cocalarie, sărăntocilor.
21 iul, 2014
The DEcider
Am decis
Esti de o prostie rar intalnita.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ