NINSORI ABUNDENTE şi VISCOL în România. Circulaţie ÎNGREUNATĂ pe mai multe drumuri din ţară

| 07 dec, 2013

Traficul rutier este îngreunat pe mai multe şosele din ţară din cauza zăpezilor. Astfel, vremea rea a fost cauza mai multor accidente rutiere, iar drumarii au ieşit pentru deszăpezire, informează România TVJumătate de ţară se află sub atenţionare cod galben de ninsori şi viscol.

Din cauza zăpezii, în mai multe judeţe traficul a fost dat peste cap şi au avut loc mai multe accidente. La munte, vântul bate cu putere şi deja s-a depus un strat de nea de 15 centimetri.

În Harghita este iarnă în toată regula. A nins încontinuu, iar vântul a atins, în rafală, chiar şi 70 de kilometri pe oră. Autorităţile au fost nevoite să impună chiar restricţii de circulaţie pentru autovehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pentru ca utilajele de deszăpezire să poată acţiona.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a precizat că pe toate drumurile din judeţul Harghita traficul se face în condiţii de iarnă, iar pe unele tronsoane se circulă cu dificultate din cauza ninsorii abundente şi a vântului care aduce zăpada pe şosea. Stratul de zăpadă frământată, tratată cu antiderapant, de pe carosabil este, în medie, de 1-2 cm, iar pe unele tronsoane ale DN 13, Praid-Gheorgheni, ajunge la 6 cm. 

Toate echipajele de deszăpezire acţionează pentru curăţarea carosabilului. Şoferii care circulă în judeţul Harghita sunt atenţionaţi să conducă cu atenţie şi să aibă maşinile echipate pentru circulaţia în condiţii de iarnă.

Citeşte şi COD GALBEN de VÂNT PUTERNIC şi NINSORI

În Bistriţa-Năsăud, două maşini au derapat şi au ajuns în şanţ din cauza poleiului. Şi în Caraş-Severin au fost probleme din cauza vremii. Şoferii abia au circulat pe Drumul Naţional 58 între Reşiţa şi Caransebeş. Şi la Petroşani zăpada a creat probleme în trafic. Ninsori abundente şi viscol sunt şi la munte, unde vântul suflă cu peste 100 de kilometri la oră, iar în staţiuni e iarnă în toată regula. Potrivit meteorologilor, viscolul s-a mutat de la munte în celelalte zone ale ţării. Atenţionarea cod galben de ninsori şi viscol în jumătate de ţară este valabil până pe 08 decembrie, ora 08.00 .

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ